DIRLJIVO

MILOJEVIĆ JE STIGAO KAO VELIKA ZVEZDA, ALI SE TAKO NIJE PONAŠAO! Čuveni Španac skrhan zbog Dejana: Uvek je bio nasmejan

Autor Nemanja Stanojčić

Viktor Klaver pričao je o Dejanu Milojeviću i tragediji koja je potresla košarkaški svet.

Izvor: MN Press

Dejan Milojević ostavio je veliki trag gde god se pojavio. Da li to u Srbiji kada je kretao preko Beovuka, FMP-a, Partizana, Crnoj Gori u Budućnosti ili u Španiji sa Valensijom, NBA ligi sa Golden Stejtom... Svi imaju samo pozitivne stvari da kažu od njemu posle velike tragedije i smrti Srbina zbog srčanog udara.

I sam je Dejan priznao da je posle Partizana namerno otišao u Valensiju, da bi uživao u životu, iako je posle sjajnih partija mogao da bira i neki jači klub. Tamo je tada bio i jedan golobradi momak po imenu Viktor Klaver koji je počinjao karijeru. Sada, 18 godina kasnije je upravo on pričao o Milojeviću. "Pre nego što počnemo, moramo da pričamo o Milojeviću. Nažalost, napustio nas je u sredu. Kao bivši saigrač i prijatelj, želim da izrazim saučešće njegovoj porodici, prijateljima i najbližima. Biće upamćen kao veliki igrač i trener. Tu je i ljubav koju je ostavio u mnogim ljudima", rekao je Klaver.

Španac je iz Valensije otišao u Portland i zaigrao u NBA ligi, a Milojević je nedugo posle toga otišao u penziju zbog problema sa povredama. Nisu ostali u kontaktu, ali je Dejanova pojava i sve što je uradio i te kako ostavila trag na španskog igrača i čoveka koji je sa reprezentacijom osvojio zlato na Svetskom i Evropskom prvenstvu. Njegove reči to potvrđuju.

"Nismo se čuli mnogo u poslednjim godinama, ali je on bio tu kada sam ja počeo da igram u Valensiji. Igrali smo na istoj poziciji, pamtim ga kao stalno nasmejanog tipa. Došao je kao velika zvezda iz Srbije, ali je bio tako skroman, hteo je da napravi sledeći korak ovde. Uvek je bio pozitivan, nasmejan, to je preneo i kao trener na svoje igrače. Bio je mentor mnogima, kako u Srbiji, tako i u svetu. Mnogi su ga voleli i pored svih igračkih kvaliteta koje je imao, bio je veliki čovek", zaključio je Klaver.

Valensija je bila prva koja se oglasila posle smrti Milojevića. On je tamo igrao od 2006. do 2008. godine i sve to je samo još jedna potvrda koliki značaj je Dejan imao na njihov klub.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: