Košarka

SAŠA ĐORĐEVIĆ OBJAVIO NIKAD VIĐENU FOTOGRAFIJU! Dejan Milojević je na ovo bio PONOSAN - "Dobri čoveče..."

Autor Mladen Šolak

Saša Đorđević oglasio se povodom smrti svog kolege, koga je veoma poštovao i cenio.

Izvor: MN Press

Srpska košarkaška legenda Aleksandar Saša Đorđević oglasio se povodom smrti Dejana Milojevića, prerano preminulog velikana te igre. Selektor Kine, koji je pisao istoriju i kao i igrač Partizana, nacionalnog tima i kao selektor reprezentacije, objavio je fotografiju šampionskog prstena Dejana Milojevića. Srpski stručnjak osvojio ga je sa Golden Stejt Voriorsima u velikom finalu NBA lige 2022. godine. Uz tu sliku, Đorđević je objavio emotivnu poruku.

"Neka ti je večna slava, dobri čoveče. Počivaj u miru. Najiskrenije saučešće porodici", naveo je Đorđević u oproštajnoj poruci od igrača koji je bio zajedno sa njim u reprezentaciji Jugoslavije krajem devedesetih, na pripremama za Eurobasket 1999. Milojević je tada bio na početku, Đorđević je već bio šampion Evrope sa Partizanom, svetski i evropski šampion sa obe Jugoslavije... A sve što je u tom periodu bilo predviđano Milojeviću, on je i ostvario. Postao je jedan od najdominantnijih visokih igrača u istoriji Evrolige, potom i uspešan trener, koji je od Mege i rada sa najvećim talentima stigao do NBA lige i do najatraktivnijeg tima u istoriji košarke, sa kojim je postao šampion.

Sliku Milojevićevog šampionskog prstena Đorđević je sigurno posebno cenio, čuvao i objavio je dan nakon tragičnih vesti iz Amerike. Dejan Milojević preminuo je u sredu u Solt Lejk Sitiju, od posledica snažnog srčanog udara dok je bio na timskoj večeri sa saradnicima iz Golden Stejta.

Vest o njegovoj smrti potresla je čitavu NBA ligu, kao i igrače, trenere, košarkaške funkcionere i ljubitelje košarke širom sveta. Pročitajte biografiju Dejana Milojevića.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO