Sećanje!

KAD GA JE DEJAN UDARIO, LETEO JE PET METARA! Vlade Đurović o Milojeviću: Imao je srce da se tuče protiv svih!

Autor Dušan Ninković

Iskusni trener govorio o periodu u kojem je sarađivao sa Dejanom Milojevićem.

Izvor: MN Press/Arenasport/printscreen

Smrt legednarnog srpskog košarkaša, a kasnije trenera Dejana Milojevića potresla je sve u regionu. Nekadašnji košarkaš Partizana, Valensije, Galatasaraja i još nekoliko regionalnih klubova, kasnije trener Mege i podgoričke Budućnosti, bio je omiljena ličnost regionalne košarke. Deki je uvek bio nasmejan, prepun pozitivnih utisaka o životu i radostan zbog stvari koje ga tek čekaju i na poslovnom i na privatnom planu. Dejan Milojević bio je čovek velikog srca, a to je potvrdio i Vlade Đurović.

Njih dvojica svojevremeno su sarađivali u podgoričkoj Budućnosti, a Đurović se dobro seća kako se Milojević borio protiv čitavog tima Arisa dok njegovi saigrači nisu pritrčali da smire situaciju na terenu. Do sukoba je došlo nakon manjeg incidenta, ali Dejan nije želeo da odstupi pred brojim rivalima.

"Nisam dobro, Dejan Milojević... Bio sam mu jednu sezonu trener u Budućnosti, imao je 22-23 godine. Jedan zreo momak, nisam video zrelijeg. Kada sam ja bio u tim godinama, nisam znao da li sam pošao ili došao. On je tada sve znao o životu, beogradsko dete, mangup. Nikoga prvog nije dirao, ali ako ga dirneš, onda si nastradao. Imali smo jedan meč protiv Arisa u Solunu, puna dvorana. Laktom je udario jednog Amerikanca koji je pao u borbi za loptu. Dotrčao je drugi, bio je viši i jači od tog, skočio je na njega, kada ga je Dejan udario, ovaj je odleteo pet metara. Onda su dotrčali košarkaši Arisa, sa svima se tukao, dok nisu došli igrači Budućnosti. Hoću da kažem kakvo je srce imao i kako to srce da popusti...", ispričao je vlade Đurović tokom gostovanja na televiziji "Arenasport".

Dejan Milojević je tokom karijere igrao za Partizan i bio reprezentativac Jugoslavije, a Vlade Đurović video ga je i na klupi crno-belih i kao selektora. Po rečima iskusnog košarkaškog stručnjaka, Dejan Milojević je trebalo da bude selektor Srbije za naredna četiri olimpijska ciklusa, a uporedo da trenira i voljeni Partizan!

"Video sam ga kao budućeg selektora. Četiri olimpijska ciklusa, 16 godina, zaslužio je, ima znanje, iskustvo, autoritet, ime. Da uzme Partizan posle Željka, kao dugoročno rešenje, jer je Partizanovac. Nije se to desilo. Koga god izgubimo, to je veliki gubitak, ali je košarka mnogo izgubila. Ljudska gromada, košarkaška gromada i trenerska gromada, to su tri opisa. Šta više reći o čoveku koji nas napusti sa 47 godina, tek je trebalo da pruži košarci. Možda bi sustigao Acu Nikolića, Dudu Ivkovića, oni su već dali košarci. Dugo nisam mogao da zaspim, zakasnio sam i sastanak koji je bio u 11 sati, jer nisam mogao da zaspim, mnogo me pogodilo", dodao je nekadašnji košarkaški trener.

(MONDO/D.N.)

BONUS VIDEO: