Uživo

JAGO PREGAZIO FMP, ZVEZDA RAZIGRAVALA SMARTA! Crveno-beli neće sa vrha ABA lige!

Važan meč u 17. kolu ABA lige.

Izvor: MN Press
19:45

Statistika!

Crvena zvezda: smart 13, Lazarević 2, Hanga 2, Davidovac 5, Mitrović 12, Lazić 17, Tobi 6, Bolomboj 2, Ilić 1, Gedraitis 7, Gilespi 3, Jago 17 poena, 14 asistencija

FMP: Živanović, Foster 10, Rebec 4, Subotić 14, Pavićević 1, Roberts 5, Stepanović 4, Šaranović 8, Simović, Matović, Stojanović 4, Kuzmić 4.

19:42

KRAJ MEČA - 87:54!

Ubedljiva prva i još ubedljivija četvrta deonica meča donele su Crvenoj zvezdi pobedu protiv FMP-a, u meču bez rezultatske neizvesnosti. Iskoristio je trener Janis Sferopulos meč protiv "Pantera" da razigra Džavontea Smarta, ali i da testira Jaga dos Santosa koji je i dalje jedini zdrav peljmejker u timu.

Dobrim partijama priključili su se Branko Lazić i Luka Mitrović, pa pobeda Zvezda nije dolazila u pitanje.

19:33

36. minut - Smart, 76:50!

Konačno pogađa za tri poena i najnovije pojačanje Crvene zvezde! Džavonte Smart podiže razliku na čak 26 poena, svojom prvom trojkom iz pet pokušaja na večerašnjem meču.

19:19

Kraj treće četvrtine - 64:46!

Još jedna četvrtina koju je Crvena zvezda rešila u svoju korist. Prednost sa poluvremena porasla je za četiri poena, pa sada lider ABA lige ubedljivo vodi protiv gostiju iz Železnika. Probodui se Jago, Lazić i Mitrović su izuzetno efikasni, a "Panteri" blizu još jednog poraza. Deluje da će Zvezda upisati trijumf u Beogradskoj areni.

19:13

26. minut - Zvezda sigurna, 59:44!

Crvena zvezda igra bez trojice bekova i na ovom meču, pošto Miloš Teodosić, Nikola Topić i Nemanja Nedović nisu u kombinaciji za ovaj meč, a to ponovo znači mnogo minuta za brazilskog pleja. Jago dos Santos je sporije ušao u ovaj meč, ali kada se rastrčao postao je najefikasniji igrač na parketu. Trenutno je na 15 poena i baš od njega zavisi prednost Zvezde.

Izvor: MN Press

18:47

POLUVREME - 46:32!

Kada je delovalo da Zvezda nema ritam i da FMP ima šansu da zakomplikuje situaciju u Areni, rastrčao se Jago dos Santos. Bek crveno-belih podelio je šest asistencija u prve dve četvrtine, a posle dve bile su u samom finišu druge deonice. Upravo one donele su Zvezdi pristojnijih 14 poena razlike, iako je FMP bio i mnogo bliže, na samo šest poena zaostatka.

18:41

18. minut - Zvezda stoji, 38:31!

Za sada FMP nema snage da se ozbiljnije približi, ali Crvena zvezda u drugoj četvrtini nikako ne funkcioniše. Jasno je da tim ima probleme u napadu kada za čak osam minuta postigne samo 12 poena. 

18:30

14. minut - Vraća se FMP, 30:22!

Mnogo bolja energija na početku druge deonice i odmah napad tima iz Železnika izgleda bolje. Za manje od četiri minuta druge deonice psotigli su poena skoro koliko u čitavoj prvoj. Ipak, prednost Zvezde je sigurna.

18:19

Kraj prve četvrtine - 26:13!

Ubedljiva prednost Crvene zvezde nakon prvih deset minuta košarke u Beogradskoj areni. Branko Lazić je proveo na terenu sedam minuta i postigao deset - sva četiri slobodna bacanja i oba pokušaja za tri ubacio je kapiten Zvezde. Pratio ga je Rokas Gedraitis sa šest postignutih poena, a niko više nije uspeo da postigne više od dva.

18:09

6. minut - Rešeta i Lazić, 15:4!

Prvo dva slobodna bacanja, a zatim i trojka sa njegovog mesta u hali, pa Branko Lazić već ima pet poena na meču. Jedan više nego čitav FMP, koji je uspeva da pronađe ritam na početku okršaja protiv prvoplasirane ekipe ABA lige.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

18:07

5. minut - Bolji početak Zvezde!

Šest poena Rokasa Gedraitisa već u ranoj fazi meča, nekoliko izgubljenih lopti za FMP i crveno-beli imaju ubedljivu prednost. Igra se tek nešto više od četiri minuta, a Zvezda vodi 12:4.

18:01

Počinjemo!

FMP je prvi krenuo u napad u Beogradskoj areni, a ovo su startne petorke na meču!

Crvena zvezda: Jago, Lazić, Gedraitis, Mitrović, Bolomboj

FMP: Rebec, Stojanović, Šaranović, Stepanović, Kuzmić

17:55

Minut ćutanja!

Pre meča FMP-a i Crvene zvezde biće minut ćutanja, u čast legendarnog Dejana Milojevića koji je preminuo nakon srčanog udara u SAD. Deki, počivaj u miru.

17:50

Prvi meč!

FMP i Crvena zvezda odigrali su meč 23. oktobra, u prvom delu ABa lige. Na susretu u Železniku crveno-beli su slavili protiv "Pantera", a u pobedi (82:73) najviše se istakao Teodosić sa 11 poena i 10 asistencija.

17:45

Sudije!

U Beogradskoj areni pravdu će deliti: Ilija Belošević, Miloš Hadžić i Vladimir Vesković.

Izvor: MN Press

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
17:30

Dobar dan!

Košarkaši Crvene zvezde i FMP-a odigraće jedini meč nedeljnog programa u ABA ligi, a biće to sudar ekipa sa različitih krajeva tabele. Zvezda je trenutno prvoplasirani tim regionalnog takmičenja uz učinak 14-2, dok je FMP tek na 12. poziciji uz skor 5-11.

Meč počinje u 18:00, a tekstualni prenos pratite uz MONDO.

Ukratko

  • Crvena zvezda - FMP 87:54
  • Zvezda je lider na tabeli
  • FMP u problemima
učitaj još +