AUUUU

DOMINACIJA! EMBID UBACIO 70 POENA! Vembanjama i Popović se poklonili centru, cela dvorana je ustala zbog njega!

Autor Nemanja Stanojčić

Džoel Embid postigao je 70 poena u pobedi protiv San Antonija.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Džoel Embid dominira u NBA ligi, postigao je 70 poena protiv San Antonija! Filadelfija je dobila taj meč (133:123), a on je postao tek deveti igrač u istoriji najjače košarkaške lige na svetu koji je dao 70 i više poena. Cela dvorana ustala je i ovacijama ga je ispratila na klupu pred sam kraj meča.

Pokazao je još jednom Embid zašto je jedan od najboljih igrača na planeti. Greg Popović i Viktor Vembanjama gledali su njegovu nestvarnu partiju i ništa mu nisu mogli. Uz 70 poena imao je 18 skokova i 5 asistencija. Vembanjama je meč završio sa 33 poena, 7 skokova i 2 asistencije, tako da su ljubitelji košarke mogli da uživaju u njihovom okršaju. Prvi sledeći, po poenima, bili su Darijus Vasel (22, 9as, 4sk) i Tajris Maksi (18, 8as, 4sk).

Ove sezone Embid prosečno beleži 36,1 poen, 11,6 skokova i 5,9 asistencija po meču i među glavnim favoritima je da osvoji novo MVP priznanje, tačnije da odbrani priznanje osvojeno prošle sezone. Međutim, postoji jedan veliki problem. Ne sme da propusti više od 7 mečeva do kraja sezone zbog novih pravila u NBA ligi.

Pred start sezone doneto je pravilo da za priznanja konkurišu samo igrači koji imaju najmanje 65 odigranih mečeva. Embid je do sada propustio 10 i može da propusti još sedam. Do kraja ligaškog dela sezone ostalo je još 40 mečeva i to je brojka o kojoj Embid definitivno mora da vodi računa ako želi šansu za MVP titulu.

Kada su brojke u pitanju, u "klubu 70" su još Vilt Čembrlen, Kobi Brajant, Dejvid Tompson, Demijen Lilard, Eldžin Bejlor, Dejvis Robertson, Donovan Mičel i Devin Buker. Zanimljivo je da je rekord Majkla Džordana 69 poena koliko je dao Klivlendu 1990. godine.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: