Prvi trofej!

"NE VREĐAJTE NIKOG, NE TREBAJU NAM TENZIJE!" Predrag Danilović: Kup nosi ime jednog od najvećih, zapamtite to!

Autor Nikola Lalović

Pre izvlačenja parova žreba Kupa Radivoja Koraća Predrag Danilović je ispred KSS apelovao an fer i sportsku atmosferu na završnom turniru kupa.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Znamo put do prvog trofeja u sezoni! Kup Radivoja Koraća će se i ove godine odigrati u Nišu, a pre zvaničnog izvlačenja kuglica prisutnima na žrebu se obratio predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović. 

Predsednik KSS je posebno čestitao dvema ekipama koji su debitantni na turniru - Čačku 94 i Hercegovcu iz Gajdobre. Takođe je apelovao na sve koji budu prisutni u Nišu da na sportski i fer način bodre svoje pulene i da akcenat ovog završnog turnira kupa bude na košarci. 

"Ovaj završni turnir je od velikog značaja za Košarkaški savez Srbije, grad Niš i srpsku košarku. Ove godine imamo dva debitanta što daje posebnu draž, to su Hercegovac iz Gajdobre i Čačak 94 i ja im ovoga puta čestitam. Apelujem na sve gledaoce i na sve vodeće ljude naših klubova da kulturno bodre svoje igrače, da ne vređaju nikog, da ne stvaramo nepotrebne tenzije, jer ovaj kup nosi ime jednog od najboljih igrača svih vremena. To treba da imamo svi na umu i da košarka bude u prvom planu, Na kraju pozivam sve da od 14. do 17. februaara posete ovaj turnir", naglasio je Danilović.

Prisutnima se obratila i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i pozvala da ceo kup prođe u znaku košarke. "Verujem da je naša odluka, zajednička odluka KSS i grada Niša da potpišemo dvogodišnji ugovor bila dobra, da smo na vreme počeli pripreme i da ćemo biti dobri domaćini. Pozivam publiku, igrače i trenere da pošaljemo od 14. do 17. februara pošaljemo lepu, sportsku sliku"; rekla je Dragana Sotirovski.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: