HIT!

JESI ČUO DA TE ZOVU "BEJBI JOKIĆ"? Oglasio se Turčin koga porede sa Nikolom: Od tada, to NEĆU da čujem!

Autor Milutin Vujičić

Alperen Šengun priznaje da mu ovaj nadimak trenutno ne smeta, ali da hoće u budućnosti.

Izvor: YouTube/J J Reddick/BASKETMAN/Screenshot

Nikola Jokić je 2015. godine stigao u NBA ligu i mic po mic uspeo je da je na neki način promeni. Sve je više centara koji se ugledaju na njega, koji pokušavaju da poput njega budu "prisutni" u svim statističkim kategorijama, a jedan od onih koji najviše podsećaju na njega je Alperen Šengun iz Hjustona.

Turski košarkaš (21, 211 cm), koga su Rokitsi izabrali kao 16. pika na draftu 2021. godine, igra fantastično ove sezone i sa prosekom od 22,1 poena, 9,2 skokova i 5,1 asistencija je najbolji igrač kluba iz Teksasa. Zbog stila igre mnogi su ga već unapred prozvali i "bejbi Jokić", iako ima još mnogo stvari koje mora da popravi da bi u isti koš sa Somborcem, a ističe da mu za sada takav nadimak prija. Za posle, nije siguran...

"Ne smeta mi to, za sada, jer sam mlad, ali posle nekog vremena hoće sigurno", nasmejao se Šengun koji je u podkastu kod bivšeg košarkaša Džej Džeja Redika objasnio zašto to kaže.


"Da li je to kompliment za mene? Da, to je zato što igramo sličnu košarku, ali kada sam prvi put došao ovde i rekli mi to - značilo mi je, ali hoću i sopstveno mesto u NBA. Kad dođem u neke godine ne bih voleo da me zovu bejbi Jokić, ajde još sam mlad, ali kada odrastem - neću to da čujem", dodao je Turčin.

Podsetimo, Šengun je u NBA ligu stigao 2021. godine nakon što je prvo igrao za Bandirmu, pa Bešiktaš, gde je 2021. godine proglašen za MVP-a turskog prvenstva. Nešto slično kao Jokić koji je bio najkorisniji igrač ABA lige pre dolaska u Denver. Ipak, Šengun je odabran kao 16. pik, dok su Jokića "preskakali" sve do pozicije broj 41 kada je Denver odlučio da rizikuje i napravio je tako najbolji potez u istoriji.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)