Košarka

HRVAT SE OGLASIO - 2 IGRAČA ĆE ODLUČITI DERBI! "Partizan mora više da ga koristi, a Zvezda ne može bez njega"

Autor Nikola Lalović

Aco Petrović ima ideje kako će izgledati večiti derbi i koji će igrači biti u centru pažnje.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES/MN Press/AdmiralBet ABA League

U nedelju od 19 časova gledaćemo još jedan večiti derbi ove sezone, a pred utakmicu 18. kola ABA lige oglasio se i Aco Petrović. On je u podkastu "Aba talks" govorio o ključevima igre za oba tima u duelu koji sledi.

Što se tiče Partizana istakao je Brazilca Bruna Kabokla koga dobro zna iz reprezentacije koju je vodio, a kada je Crvena zvezda u pitanju po njemu je glavno pitanje da li će i koliko biti spreman iskusni plejmejker Miloš Teodosić

"Što se tiče igračkog dela tu se previše toga zna i posloženo je. U smislu kada govorimo o Partizanu puno više lopti mora da dolazi na Kabokla nego što su ga upotrebljavati do sada. A što se tiče Zvezde mislim da je strašno bitno da li će Teodosić biti i na kom nivou. Ukoliko ne bude onda se ponovo pravi problem", naglasio je Petrović. 

U prvom delu sezone u ABA ligi utakmicu je dobio Partizan i naneo je jedan od dva ovogodišnja ABA poraza Crvenoj zvezdi, ali su crveno-beli pred kraj 2023. uspeli da pobede u Evroligi. Crvena zvezda bi pobedom na ovom meču praktično osigurala prvo mesto u ABA do kraja sezone, a Partizan bi u slučaju trijumfa došao na pobedu daleko od crveno-belih i imao bi mnogo veće šanse da završi regularni tok ABA na prvom mestu. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: