Košarka

MONSTRUOZNA PARTIJA - PAO JE REKORD ABA LIGE: Centar Partizana ga držao godinama, sad je na vrhu drugi ljubimac Grobara!

Autor Nikola Lalović

Uroš Luković je imao sjajan meč, a sa čak šest blokada došao je do rekorda!

Izvor: MN Press

Ne pada svaki dan neki rekord ABA lige, ali sada ga je izjednačio Uroš Luković! Nekadašnji centar Partizana, FMP-a, MZT-a, Zadra i Metalca je na meču Mornara i Krke uspeo da izjednači učinak Slavka Vraneša. Sa čak šest blokada na ovom meču Uroš Luković je došao do 272 blokade u karijeri u ABA ligi i izjednačio se na prvom mestu liste sa nekadašnjim centrom Partizana!

Uz čak šest blokada Luković je imao i 15 poena, ali nije to bilo dovoljno njegovom timu. Krka je u Novom Mestu bila bolja sa 79:72, a dpo pobede su je vodili Jurij Macura sa 18, Jan Špan, Darko Planinić i Leon Stergar sa po 13 poena.

U drugom meču dana Studentski centar je u Podgorici bio bolji od Cedevita Olimpije 82:78 i tako je uspeo da napravi iznenađenje. Mateo Drežnjakje kod pobedničke ekipe ubacio 24 poena, a Vasilije Baćović 15, dok je kod Olimpije Karlo Matković imao 15, a Džastin Kobs 13.

Uroš Luković ima 34 godine i tokom sezone je po drugi put u karijeri obukao dres Mornara kako bi probao da ekipi iz Bara donese opstanak u ABA ligi, Dolazi iz košarkaške porodice pošto je njegov otac Ljubisav bivši košarkaš IMT-a, Borovice i Beopetrola, brat Marko je igrao za Megu, Trir, krku, Mursiju, MZT, Split, Breogan, Igokeu i Marusi, a sestra Branka je nastupala za PartizanVoždovac, Badel, Valensiju, Ostravu...  

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: