Srećno

BOMBA - IZ ABA LIGE DIREKTNO U NBA: Centar dominirao na Jadranu, pa usred sezone odlazi da se bori za plejof!

Autor Nikola Lalović

Karlo Matković će uraditi nešto što do sada nismo gledali, otići će u NBA tokom sezone.

Izvor: Profimedia/IMAGO

Kao što je bilo najavljenoKarlo Matković ide u NBA! Centar koji nastupa za Hrvatsku, a rođen je u Bosni i Hercegovini u Livnu će početkom februara biti priključen ekipi Nju Orleans Pelikansa. To je sada potvrdila i Cedevita Olimpija. Odigraće još mečeve sa Borcem i Studentskim centrom u ABA ligi i domaći susret sa London Lajonsima u Evrokupu i otići će u najjaču ligu na svetu. 

"Ako je tačna informacija da najbolji igrač Cedevita Olimpije, Karlo Matković, uskoro odlazi u NBA, onda i klub odustaje od bilo kakvih rezultatskih aspiracija u tekućoj sezoni. A samim tim nema ga u reprezentaciji Hrvatske u sledećem (februarskom, prim novin) prozoru", napisao je nedavno Aco Petrović na tviteru i ispostavilo se da ima tačne informacije. 

Matković je rođen 2001-. godine, a pravu afirmaciju doživeo je u Beogradu. Igrajuči za Megu od 2020. do 2022. godine otišao je na NBA draft i tu je izabran kao 52. pik od strane Nju Orleans Pelikansa. Do sada su ga čekali, ali posle sezone u kojoj u ABA ligi ima prosečan indeks korisnosti 21,6 rešili su da ga pozovu u tim. 

Centar koji je prosečno beležio 15,4 poena i 6,8 skokova po meču na Jadranu će biti drugi bitan igrač koji napušta tim tokom sezone pošto je Klemen Prepelič već otišao u Galatasaraj. U Pelikansima će kod trenera Vilija Grina biti rezerva iskusnog Jonasu Valančijunasu, a na njegovoj poziciji je tu i Kodi Zeler, kao i naravno Zajon Vilijamson koji ipak više igra kao krilni centar.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: