PORUKA

DANAS NEĆU KOMENTARISATI UTAKMICU! Aco Petrović: Analiziraju, potcenjuju ga... Samo ću o njemu!

Autor Nemanja Stanojčić

Aco Petrović oglasio se posle meča Crvene zvezde i Partizana.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić/Bane T. Stojanovic/ATAIMAGES

Crvena zvezda Meridianbet pobedila je Partizan i praktično obezbedila prvo mesto u ABA ligi koje donosi prednost domaćeg terena u plej-ofu. Ekipa Janisa Sferopulosa imala je dvocifreno vođstvo u većem delu meča, pa je na kraju strepela za trijumf. Heroj je bio Jago dos Santos koji je dao koš u poslednjmin sekundama susreta.

Brazilski plejmejker uzeo je loptu pod svojim košem, zaleteo se na prodor, prošao pored Ognjena Jaramaza, izbegao blokadu njega i Alena Smailagića i postigao koš. Odmah se javio Aco Petrović, legendarni stručnjak i igrač koji ga odlično poznaje. "Danas neću komentarisati utakmicu, već ću pohvaliti jednog momka koji je istrpeo sva moguća potcenjivanja od strane mnogih koji se bave analiziranjem ovog sporta. Jago, u poslednjih meseci i po dana je najbolji igrač Zvezde. Odlučio je derbi", napisao je Aco.

Pruža Jago zaista odlične partije od početka 2024. godine, uzuzev mečeva protiv Fenerbahčea i Armanija u svim ostalim imao je dvocifren učinak i jedan je od lidera ekipe. Preuzeo je veću odgovornost u prethodnom periodu kada je Miloš Teodosić bio povređen.

Sada je po ko zna koji put oduševio navijače crveno-belih, koš za pobedu neće niko zaboraviti. "Samo sam video otvoreni prostor, lopta je bila kod mene i svi su trčali. Ne znam, volim takve trenutke. Mislim da oni definišu da li si dobar ili veoma dobar igrač. Igrali smo kod kuće, pred svojim navijačima. Uzeo sam loptu, imao sam više samopouzdanja i samo sam išao do koša i našao najbolju opciju", prepričao je Jago dešavanja u tom napadu.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: