PORUKA

"BRKO LEDEJ POBI IGRAČE I ZVEZDE I PARTIZANA"! Amerikanac u centru pažnje posle derbija: Niko ga ne voli, ja ga OBOŽAVAM

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Otašević pričao je o Zeku Ledeju koji je posle derbija postao glavna tema.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić/Youtube/Jao Mile podcast

Derbi Crvene zvezde Meridianbet i Partizana bio je prepun tenzija i čarki. Najčešće se u centru pažnje nalazio Zek Ledej. Prvo je zbog guranja Nemanje Nedovića dobio nesportsku ličnu, pa je u poslednjoj deonici dobio i tehničku zbog udaranja Rokasa Gedraitisa i isključen je sa meča pre kraja.

Teško mu je to palo, seo je kod klupe, nije hteo da napusti "Arenu", pa je posle dugog razgovora sa Željkom Obradovićem i Aleksom Avramovićem otišao u svlačionicu. O njemu se dosta priča po završetku susreta. Navijači crno-belih ga brane, navijači crveno-belih ga napadaju. Bivši srpski košarkaš Nikola Otašević pričao je baš o njemu pre nekoliko nedelja.

"Brko Ledej. Brko, brate pobi i naše i njhove, niko ga ne voli, ali ja ga obožavam. Mislim, niko ga ne voli ko ne navija za Partizan. Video si šta Željko Obradović kaže, da je vanserijski lik van terenu", počeo je Otašević priču u podkastu "Jao Mile" kod Mileta Ilića.

Ne opravdava svaki potez američkog košarkaša, ali ističe da je za tim uvek dobro da postoji takav tip igrača. "Ima neke katastrofa poteze, ja kad to vidim, okrenem glavu, 'šta se ovo desilo'. Grub je, dobar je za ekipu. Imaš i u drugom taboru one koji biju, pa kažu timski igrač, takvog voli svaki trener, pa i ovog voli svaki trener."

U tom momentu se umešao Ilić i dobacio "da lepo kaže da misli na Branka Lazić", pa je Nikola počeo da se smeje. "Realno, Laza pobi i naše i njihove, to je dobro za Zvezdu. Takav igrač je potreban svakoj ekipi. Taj igrač se žrtvuje, radi za nekog saigrača, igra odbranu za dvojicu-trojicu. Pravi navijači to cene, a ne kao ne može da postigne koš, koji on...", zaključio je Otašević.

O uticaju Zeka na tim i na dešavanja na četvrtom derbiju pričao je i Aleksa Avramović. "Prva greška koju je napravio, bila je da bi podigao tim i hvala mu na tome, žrtvovao se za nas. Možda mislim da je druga bila prestroga. Iskreno, nisam ni video šta se sve desilo, okrenuo sam se, video neko košanje i 'op, op, izađe čovek'. Nije nas to poremetilo", jasan je plejmejker Partizana.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: