Tri krivične!

UHAPŠEN SLAVNI NBA KOŠARKAŠ - I NIJE MU PRVI PUT! Pretio ženi, vređao decu, sad "pao" sa pištoljem i drogom!

Autor Dušan Ninković

Svojevremeno jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji sada je čest gost policijskih stanica.

Izvor: James Black/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Poznati američki košarkaš Radžon Rondo (37), NBA penzioner od leta 2022. godine, uhapšen je zbog novog incidenta koji je napravio! Kako prenose mediji iz SAD, nekadašnji šampion sa Bostonom i Lejkersima uhapšen je zbog posedovanja oružja, posedovanja marihuane i pribora za drogu.

Ove informacije bacaju senku na sjajnu karijeru koju je Rondo imao tokom godina u NBA ligi. U tri sezone bio je najbolji asistent lige, jednom je imao najviše ukradenih lopti u sezoni, a četiri puta nastupio je na Ol-star meču. biran je u treću petorku sezone 2012. godine, a dva puta se našao u idealnoj defanzivnoj petorci. Prosečno je beležio 9,8 poena, 7,9 asistencija i 4,5 skokova po meču.

"Rondo je zaustavljen zbog saobraćajnog prekršaja od strane policije, a policajac je nanjušio marihuanu, što je izazvalo pretragu automobila, u kojoj je pronađen poštolj, marihuana za ličnu upotrebu, kao i pribor za drogu", preneo je Adrijan Vojnarovski, najpoznatiji NBA insajder. Rondo je odmah položio kauciju i neće ostati iza rešetaka, ali pitanje je kako će se završiti proces u kojem je podneto nekoliko prekršajnih prijava protiv slavnog košarkaša.

Izvor: Profimedia

On je i ranije imao incidente sličnog tipa - još tokom igračkih dana "zapretio" je navijaču tako što je prstima simulirao pištolj kojim mu puca u glavu, a kasnije je svojoj ženi pričao da će je ubiti. Tom prilikom je razbijao stvari po kući, napadao svoju decu i vitlao pištoljem, što mu je očigledno jedna od uobičajenih aktivnosti.

Radžon Rondo rođen je u Luisvilu, u saveznoj državi Kentaki, a tokom nastupa za istoimeni koledž privukao je pažnju NBA skauta koji su mu predviđali sasvim finu karijeru. Draftovan je kao 21. pik davne 2006. godine, a Finiks koji ga je uzeo iste noći ga je poslao u Boston. Rondo je do 2014. godine igrao za Seltikse i sa njima bio šampion, a zatim su usledile česte selidbe po SAD.

Nastupao je još i za Dalas, Sakramento, Čikago, Nju Orleans, Lejkerse u kojima je opet bio šampion, Atlantu, Kliperse, ponovo Lejkerse i na kraju Klivlend. Iako zvanično nije završio igračku karijeru rondo je već godinu i po dana bez kluba, a sa ovakvim načinom života i u ovim godinama teško ga je ponovo zamisliti na terenu. Ostaće da je bio jedan od najboljih plejmejkera svoje generacije u NBA ligi.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: