PROMENA

POZNATO TRENERSKO IME NA KLUPI "PANTERA": Saša Nikitović se vratio u ABA ligu

Autor Milutin Vujičić

Saša Nikitović nasledio Stevana Mijovića u Železniku.

Izvor: MN Press/Sportida/Vid Ponikvar

Saša Nikitović (45) je novi trener FMP-a, saznaje "Sportski žurnal". Poznato trenersko ime se vraća u ABA ligu posle pet godina i na klupi "pantera" će naslediti mladog Stevana Mijovića (31) koji je posle samo mesec i po dana dobio otkaz. Okidač je bio poraz protiv Splita u Dalmaciji (78:66), pa je odlučeno da Nikitović preuzme klub kako bi se izbegla neprijatna situacija do kraja sezone, odnosno igranje "baraža" za opstanak.

Mijović je sredinom decembra seo na klupu kluba iz Železnika umesto Nenada Stefanovića, ali rezultati nisu bili sjajni, tako da je doneta odluka da FMP dovede i trećeg trenera ove sezone.

Nikitović je već duže vreme radio u Dinamiku, gde će ga naslediti Nikola Marković, a dobro znamo da je pre toga trenersku karijeru gradio kao asistent u stručnim štabovima Partizana i Crvene zvezde, dok je bio i saradnik Dušana Ivkovića na klupi reprezentacije Srbije.

Samostalnu trenersku karijeru počeo je u Zvezdi 2011. godine, a bio je trener i Olimpije u sezoni 2018/19. Potom je radio u mlađim kategorijama Dinamika, a onda preuzeo beogradsku ekipu kao prvi trener 2021. godine.

Podsetimo, FMP je trenutno 12. u ABA ligi sa samo pet pobeda u 18 utakmica.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)