TO JE TO

BIVŠI TRENER CRVENE ZVEZDE PREUZEO FMP: Promena na klupi posle samo mesec i po dana!

Autor Nemanja Stanojčić

Saša Nikitović novi je trener FMP Železnika.

Izvor: MN Press

Saša Nikitović (44) novi je trener FMP Železnika. Samo mesec i po dana posle objavljivanja saradnje sa mladim stručnjakom Stevanom Mijovićem (31) došlo je do raskida ugovora i na njegovo mesto sešće iskusniji šef struke. Potvrdio je to i klub na svom zvaničnom sajtu.

"Nikitović je kao asistent legendarnom Dušanu Ivkoviću vlasnik srebrne medalje sa Evropskog šrvenstva u Poljskoj 2009, a kao član stručnog štaba Univerzitetske selekcije Srbije je osvojio zlato i srebro. Kao prvi trener vodio je Crvenu zvezdu 2011. godine, kao i Olimpiju u sezoni 2018/2019. Uoči dolaska u FMP je sa mnogo uspeha koordinisao mlađim selekcijama Dinamika iz čijeg sistema je izašao veliki broj igrača, a od 2021. godine je bio prvi trener Dinamika koji je vodio u KLS-u", navodi se u tekstu.

Neće biti jedini novi član u stručnom štabu, sa njim je došao i Goran Tadić. Podsetimo, FMP je počeo sezonu sa Nenadom Stefanovićem na klupi, ali je on podneo ostavku i posle toga angažovan je Mijović koji se tu nije dugo zadržao. Klub iz Železnika je u rezultatskoj krizi, ima četiri poraza u nizu i nalazi se na 12. mestu na tabeli sa skorom 5-13. U narednom kolu dočekuje Igokeu koja je u borbi za plej-of.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: