Košarka

TO JE BODIROGIN POTEZ! Nova NBA zvezda drži lekcije Amerikancima, objasnio im sve u jednoj rečenici!

Autor Nemanja Stanojčić

Viktor Vembanjama objasnio je Amerikancima da su ukrali potez Dejana Bodiroge.

Izvor: MN Press/Twitter/screenshot/BeIn sport

Viktor Vembanjama najveća je senzacija u NBA ligi. Svaki njegov potez pomno se prati, bilo to zakucavanje, koš, asistencija, šta god uradi, o tome se priča. Tako je na meču protiv Minesote izveo potez koji je oduševio sve u Americi.

Tamo ga Amerikanci zovu "Šemgod" i kada su pitali Francuza o finti i potezu koji je izveo preko Rudija Gobera, odmah ih je sve ispravio. Podelio im je zanimljivu lekciju iz istorije. "Mi u Evropi to zovemo Bodirogin potez", odgovorio je Vembanjama novinaru.

Supertalentovani košarkaš visok je 224 centimetra, ima raspon ruku od 240 centimetara i uz sve to je izuzetno spreman sa loptom. Ima odličnu kontrolu lopte, napadački arsenal mu je za svaku pohvalu, ume da pogodi i za tri poena. Igra veoma dobro i u odbrani i ako nastavi da se razvija, radi na telu i unapređuje svoju igru, nema sumnje da bi mogao da postane superstar u bliskoj budućnosti.

Vembanjama u svojoj prvoj sezoni prosečno beleži 20,6 poena, uz 10,1 skok i 3,1 asistenciju po utakmici. Uči od Grega Popovića, jednog od najboljih trenera svih vremena i uz njegovu pomoć će sigurno nastaviti da raste...

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: