Bravo!

STEF UBACIO 60, A BOGDAN GA POBEDIO! Bogdanović prelomio meč protiv Golden Stejta! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Srpski košarkaš u ključnim trenucima meča postizao poene.

Izvor: Kevin C. Cox / Getty images / Profimedia

Spektakularan meč u NBA ligi odigrali su Atlanta i Golden Stejt, a Hoksi su uspeli da pobede nakon produžetka (141:134). Gostima iz San Franciska nije pomoglo ni čak 60 poena njihovog najboljeg igrača Stefa Karija - radovali su se Bogdan Bogdanović, Trej Jang i ekipa!

Karijevih 60 bili su neverovatno veliki, ali Bogdanović šest u roku od pola minuta možda i ključni za ishod meča u Atlanti. Srpski košarkaš je do samog finiša meča imao pet postignutih poena, ali je onda ušao u seriju i za 30 sekundi preokrenuo rezultat meča u korist svog tima. Kada su Hoksi ponovo bili u utakmici na sceni su se pojavili Dežonte Marej i Trej Jang, koji je na četiri sekunde do kraja izborio produžetak za svoj tim. U dodatnih pet minuta košarke Atlanta je bila daleko bolji tim od Golden Stejta.

Serijom 11:0 na početku produžetka Atlanta je prelomila meč koji je Bogdan Bogdanović završio sa 13 postignutih poena, uz četiri skoka i četiri asistencije. Najbolji igrač Atlante na meču bio je trej Jang sa 35 poena, dok je Onjeka Okongvu ubacio 22. Na drugoj strani terena Stef Kari je ubacio 60 poena i bio jedini igrač u timu Stiva Kera koji je uspeo da prebaci 20. Možda i u tome leži razlog poraza tima koji ove sezone igra veoma promenjivo i ne zna da privede meč kraju čak ni kada ima ubedljivu prednosti.

Atlanta - Golden Stejt 141:134
Izvor: Youtube/Free Dawkins

NBA rezultati u noći između subote i nedelje:

  • Filadelfija - Bruklin 121:136
  • Atlanta - Golden Stejt 141:134
  • Čikago - Sakramento 115:123
  • Dalas - Milvoki 117:129
  • Njujork - LA Lejkers 105:113
  • San Antonio - Klivlend 101:117

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: