Transfer

POBEDIO PARTIZAN I ZVEZDU, PA IZ ABA OTIŠAO U NBA! Bivši igrač OKK Beograda dobija šansu karijere!

Autor Dušan Ninković

Jedan od najboljih centara ABA lige igraće protiv najboljih košarkaša planete.

Izvor: MN Press

Još jedan senzacionalan transfer iz ABA lige! Hrvatski košarkaš Karlo Matković, klijent Miška Ražnatovića, pozdravio se sa regionalnom košarkom i Cedevita Olimpijom, pošto će mu naredna destinacija bili na drugoj strani okeana - kao i brojni košarkaši koji su prošli kroz sistem Mege, hrvatski centar seli se u NBA ligu!

Prvotimac Cedevita Olimpije, koji je svojevremeno bio na pozajmicama u OKK Beogradu i Megi, postaće pojačanje Nju Orleansa, tima koji ga je i izabrao sa 52. pozicije na draftu 2022. godine. Tada je saopšteno da se Matković tokom sezone neće priključiti ekipi u SAD, ali je samo nekoliko meseci u narednoj sezoni bilo dovoljno da Karlo ubedi američki tim kako im je neophodno pojačanje. To je uspeo da uradi impresivnim partijama u regionalnoj košarci od koje se oprostio porukom.

"Mojim saigračima, trenerima, kondicionim trenerima, medicinskom timu, osoblju veliko hvala za svu podršku i sav rad u prethodnih nekoliko sezona", napisao je Matković na svom Instagram profilu. 

Matković je tokom tekuće sezone učestvovao u velikim pobedama slovenačkog tima nad Partizanom i Crvenom zvezdom, što ističe kao jedan od najlepših trenutaka u karijeri. Na 17 doigranih mečeva prosečno je beležio 15,6 poena, 7,3 skoka, 1,3 ukradene lopte i 1,2 blokade. Najbolju partiju u sezoni imao je protiv Mornara kome je ubacio 24 poena, dok je Krki i Crvenoj zvezdi "spakovao" po 23. Upravo zbog toga mnogi su kao videli kao jedinog izazivača Luki Božiću za MVP priznanje u ligaškom delu ABA lige!

Matković je rođen u Livnu, na prostoru Bosne i Hercegovine, čiji je bio reprezentativac u mlađim kategorijama. Ipak, zbog svog porekla odlučio je da u seniorskoj košarci predstavlja Hrvatsku, pa je 2021. godine promenio nacionalni tim za koji nastupa. Godinu dana kasnije debitovao je za reprezentaciju Hrvatske, čije je veliko pojačanje pod obručima.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: