Košarka

SUDIJE SU NAVLAČILE ZA NAS! Ataman besneo, a vlasnik Panatinaikosa IZNENADIO sve: "Tražio bih da se meč ponovi"

Autor Nemanja Stanojčić

Dimitirs Janakopulos iznenadio je sve posle poraza od Arisa.

Izvor: Stefanos Kyriazis/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Panatinaikos je izgubio od Arisa na svom terenu (73:70), prvi put od 1997. godine. Gostujući tim je posle prve četvrtine imao dvocifreni plus (25:10), a u završnici meča je malo nedostajalo da ispuste vođstvo (71:62), pošto je domaći tim prišao na jedna posed (71:68). Posle tog meča Ergin Ataman je besneo, dok je Dimitris Janakopulos smirivao strasti.

Zvuči čudno, jer je kontroverzni vlasnik Panatinaikosa obično taj koji napada sudije i proziva. Sada je njegova izjava uzdrmala javnost u Grčkoj. "Da smo na kraju pobedili, tražio bih da se meč ponovi. Mislim da je Mančester junajted uradio nešto slično pre nekoliko godina jer su dobili meč posle nepostojećeg penala i tražili su da se igra opet", rekao je Janakopulos.

Potom je javno priznao da su sudije "gurale" PAO protiv Arisa. "Nemoguće je da Aris dođe ovde, da igra sjajnu košarku, dok smo mi 'mrtvi', umorni, nezainteresovani. Ne znam šta se desilo, ali ne treba da dobijemo zato što su nam sudije činile usluge."

Izvor: Twitter/dpg7000/printscreen

Na kraju je spomenuo i Olimpijakos. "Pre nekoliko sezona dogodilo se to da je Olipmijakos završio na prvom mestu zato što je na meču protiv Peristerija lopta otišla u aut od njihovog igrača, a sudije su rekle da je od košarkaša Peristerija. Jednostavno, nije bilo moguće da sudije žele pobedu Panatinaikosa u ovom meču, a mi smo bili mnogo loši. Morali smo da izgubimo", zaključio je Janakopulos.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: