Košarka

NAJVEĆI LUZER MEĐU TRENERIMA NIŽE PORAZE! Ne pomažu ni Janis i Lilard, MUKE se nastavljaju posle otkaza!

Autor Nemanja Stanojčić

Dok Rivers je na klupi Milvokija doživeo četiri poraza u pet mečeva posle velikog vođstva.

Izvor: Kelsey Grant / Getty images / Profimedia

Milvoki je napravio iznenađujuću odluku i smenio Adrjiana Grifina krajem januara, trenera koji je imao skor 30-13 sa Milvokijem. Umesto njega došao je Dok Rivers. Na pet dosadašnjih utakmica na klupi Baksa ima samo jednu pobedu, dakle skor 1-4. Da stvari budu gore, njegov tim imao je u većini tih mečeva vođstvo.

Tako je primera radi protiv Jute Milvoki prokockao vođstvo od 19 poena, protiv Denvera je bilo "+13", a u poslednjem meču protiv Finiksa je imao vođstvo u prvom delu i posle je usledio potop. Ne pomažu ni Janis Adetokumbo ni Demijen Lilard. Očekivalo se da će njih dvojica biti nezaustavljiv tandem, ali se to nije dogodilo. Bar ne još uvek.

Spekulisalo se da su upravo njih dvojica nezadovoljni trenerom Grifinom, stilom igre i još nekim detaljima i da je to navodno bio glavni razlog zbog čega je trener sa toliko pobeda dobio otkaz. Umesto njega došao je Rivers, šef struke koga bije glas da je najveći luzer među trenerima.

Naime, Rivers je u trenerskoj karijeri odigrao 16 sedmih utakmica i upisao 10 poraza. Od tih 10 čak sedam je bilo kada je njegov tim imao vođstvo od 3-1 ili 3-2 u seriji. U Baksima su smatrali da bi on mogao da bude "vatrogasac", mada ako nešto ne promeni vrlo brzo mogao bi i on da postane problem... Tim je već pokazao da ni pobede ne garantuju ostanak na klupi.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: