Košarka

BOGDANOVIĆ IDE U KOŠARKAŠKU MEKU! Objavljena transfer-bomba u NBA ligi

Autor Mladen Šolak

Poznati šuter menja tim!

Izvor: Gregory Shamus / Getty images / Profimedia

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović (34) napušta Detroit Pistonse i odlazi u Njujork Nikse! Prema informacijama najobaveštenijeg američkog novinara Adrijana Vojnarovskog, "Babo" će preći u legendarni Medison skver garden, košarkašku "Meku", kao deo velikog trejda u kojem će dva tima razmeniti nekoliko igrača.

Pre svega, bek Detroita Alek Burks (32) takođe odlazi u Njujork Nikse, nekoliko nedelja nakon što je izjednačio rekord karijere sa 34 poena protiv Vašington Vizardsa. Zauzvrat, Njujork Niksi poslaće u Pistonse svog mladog beka Kventina Grajmsa (24), koji je bio u Njujorku od dolaska u ligu 2021. Uz njega, Pistonsi će dobiti i dva "pika" druge runde NBA drafta.

Burks je izraziti šuter koji je ove sezone postizao po 12,3 poena, a najdublji trag ostavio je u Juta Džezu, za koju je igrao od 2011. do 2018 godine. Od odlaska iz tog tima promenio je čak šest ekipa. Sa druge strane, Bojan Bogdanović menja tim posle godinu i po u Detroitu, sa kojim je pre godinu dana potpisao novi ugovor, do kraja sezone 2024/25. Ove takmičarske godine njegova plata je 20 miliona, a sledeće će biti 19 miliona dolara. U NBA ligi je od 2014. godine i igrao je za Bruklin od 2014. do 2017, potom za Vašington Vizardse, Indijanu, Jutu i do danas za Detroit. Ove sezone prosečno je postizao po 20,2 poena.

U Evropi je karijeru počeo u Ciboni, igrao je i za Real Madrid i za Fenerbahče kod Željka Obradovića, u timu sa Nemanjom Bjelicom. Iz Istanbula je pre 10 godina i otišao u Ameriku.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: