Košarka

JOKIĆ ZALUDEO INTERNET - KAKO JE OVO VIDEO!? Ima "oči na leđima", ostavio nas u čudu! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte neverovatno dodavanje i osećaj Nikole Jokića kada će njegov saigrač u uglu biti slobodan.

Izvor: Twitter/hejtweeter/Screenshot

Srpski košarkaš Nikola Jokić nastavio je svoju dominaciju protiv L.A. Lejkersa koje sada već dugo "maltretira". Denver je došao do svoje šeste uzastopne pobede nad "jezerašima", a čak osme u poslednjih deset mečeva, pa se čini kao da Jokiću i ekipi dueli sa njima bude posebnu vrstu inspiracije.

To se odnosi i na kreativnost, pošto je Nikola Jokić prethodne noći izveo jednu od svojih najboljih asistencija godine. U trenutku dok se utakmica "lomila", pri rezultatu 109:104 za Denver, i na nešto više od minut do kraja utakmice, Jokić je uspeo da ostavi čitavu halu bez teksta dodavanjem koje je zapravo toliko jednostavno i opet učinkovito. Odnosno, Jokić je naterao ceo Internet da se zapita: kako je okrenut leđima znao kad će njegov saigrač ostati sam!?


Odgovor bi mogao da bude jednostavan - od toga da je perifernim vidom već video da je Majkl Porter Džunior sam, do toga da je prosto prebrojao igrače Lejkersa koje vidi, pa da je istovremeno znao da stoji u poziciji koja "namamiti" Ostina Rivsa da pokuša da mu ukrade loptu. Ali, koliko god to bilo jednostavno, to je odluka koja se donosi u milisekundi i odlučila je meč.

Jokić jednostavno igra sa "očima na leđima" i zato je nezaustavljiv za sve odbrane u NBA ligi, a osim ove asistencije koja nas je sve oduševila, vredi istaći da je još osam puta svoje saigrače spojio sa košem. Imao je i 24 poena, 13 skokova i tri blokade.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)