Košarka

LUKA, KAKO SI TO URADIO!? Dončić u stilu Teodosića, sve ostavio BEZ TEKSTA asistencijom! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte neverovatnu asistenciju Luke Dončića zbog kog je komentator ostao bez teksta.

Izvor: Twitter/NBA/Screenshot

Pre nego što će Nikola Jokić prethodne noći "razbiti" Lebrona Džejmsa potpuno ludim dodavanjima, gledali smo još jedan veoma atraktivan meč u Njujorku. Za to je pre svega bio zadužen Luka Dončić koji je sa Maveriksima slavio u "Medison skver gardenu" 122:108, što mu je četvrta uzastopna pobeda nad Niksima.

Dončić je na parketu proveo 40 minuta i tom prilikom je zabeležio 39 poena, 11 asistencija i osam skokova, uz odličan šut iz igre. Ubacio je 13 koševa iz 24 pokušaja, od čega je bilo čak sedam trojki, međutim "najluđi" potez koji je napravio na utakmici bila je jedna asistencija za Dvajta Pauela. U stilu Miloša Teodosića, izveo je dodavanje iza leđa koje je bez ikakve sumnje jedno od možda najatraktivnijih koje smo videli ove sezone. Pogledajte i zašto:


Videćemo da li će posle ove partije u Njujorku porasti šanse Luke Dončića za MVP priznanje pošto za sada ne ulazi u prva tri kandidata, odnosno mediji u SAD veruju da je daleko iza Nikole Jokića, Šaja Gildžes-Aleksandera i Janisa Adetokunba. Opet, ukoliko neko od njih osvoji nagradu - nastaviće se trend da pobeđuju neamerički igrači.

Što se tiče Dončića, iako igra najbolju sezonu od dolaska u NBA, njegov problem predstavljaju nešto slabiji rezultati Dalasa koji se trenutno bori za plej-in i zauzima osmo mesto na tabeli.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)