Hit!

NIKOLA JOKIĆ UDARAO RIVALA PO ZADNJICI! Obojica pali na parket, a o Srbinu priča cela Amerika!

Autor Dušan Ninković

Najbolji košarkaš na svetu nasmejao je gledaoce u hali i one koji su pratili prenos meča.

Izvor: Twitter/Rate_the_Refs/printscreen

Nikola Jokić je još jednom glavna tema u NBA - njegov Denver savladao je Lejkerse, a o asistenciji srpskog košarkaša svi su pričali. Centru aktuelnih NBA šampiona falilo je samo jedno dodavanje za novi tripl-dabl učinak, a protivnički centar Entoni Dejvis nadmašio ga je u poenterskom smislu jer je bio najefikasniji na meču. Pored tog okršaja njih dvojica su imali i jedan mnogo zanimljiv sukob nakon kojeg su obojica ostali na parketu.

Srpski košarkaš pokušao je da odigra leđima i postigne poene, ali nije uspeo u tome. Nakon što mu je Entoni Dejvis napao loptu Jokić je završio na patosu, a zatim je preko njegovih nogu pao i Dejvis - dok su njegovi saigrači krenuli u napad. Niko nije želeo da se situacija ovako razvije, a Nikola Jokić je to pokazao na neobičan način. Nekoliko puta potapšao je po zadnjici Dejvisa, kao da je hteo da mu kaže da je sve u redu i da su svi dobro prošli u ovom duelu. Pogledajte kako je to izgledalo:

Sudije su odlučila da je Nikola Jokić napravio faul, a zatim su rešili da gledaju snimak kako bi se uverili da li je bio nameran. Dok su oni vrteli snimak sporne situacije, komentatore je nasmejao Jokićev potez da potapše jednog od najboljih centara na svetu. Doneta je odluka da Jokić nije imao nameru, pa ova situacija nije previše uticala na ishod meča u kojem su Nagetsi slavili.

Košarkaši Denver Nagetsa nakon pobede nad LA Lejkersima imaju skor 36-16 i nalauze se na deobi prve pozicije na Zapadu. Identičan skor ima Minesota, dok bi ekipa Oklahome mogla da ih sustigne jer ima jedan odigran meč manje i jednu pobedu manje od najboljih timova Zapadne konferencije.

Prethodnih godina se videlo da je Denver gotovo nepobediv kada u plej-of uđe sa pozicije nosioca, jer ostalim timovima nije nimalo lako da igraju na velikoj nadmorskoj visini u Koloradu. Prvo mesto na Zapadu zbog toga ima izuzetan značaj za Jokićev tim, a ukoliko bi do njeg stigli bili bi u ogromnoj prednosti u odnosu na rivale. Ekipa Lejkersa trenutno je na devetom mestu i čini se da će morati kroz plej-in da se domogne mesta u plej-ofu ove sezone.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: