ŠTA VI KAŽETE?

OTKRIVENA STATUA KOBIJA BRAJANTA: Navijači RAZOČARANI - tvrde da uopšte NE LIČI na legendu!

Autor Nemanja Stanojčić

Otkrivena je statua u čast Kobija Brajanta u Los Anđelesu.

Izvor: RONALD MARTINEZ / Getty images / Profimedia

Los Anđeles Lejkersi odali su počast Kobiju Brajantu. Napravili su statuu u njegovu čast i stajaće ispred dvorane. Na njoj se nalazi figura legendarnog košarkaša sa podignutim prstom u nebo i dresom sa brojem osam. Sa namerom je statua otkrivena baš 8.2.2024. godine. To su dva broja koja je nosio (8 i 24), dok je broj 2 nosila njegova ćerka Đijana koja je sa njim poginula u helikopterskoj nesreći.

Kobijeva udovica Vanesa otkrila je da će biti napravljene još dve statue, druga na kojoj nosi broj 24 i treća na kojoj je zajedno sa ćerkom Đijanom. Simbolika broja podignutog u nebo je vezana za čuveni Brajantov meč protiv Toronta u januaru 2006. godine kada je ubacio 81 poen.

Na otkrivanju statue bile su mnoge poznate ličnosti, poput Fila Džeksona, Karima Abdula-Džabara, Pau Gasola, Dereka Fišera i mnogi drugi. "Ova statua možda liči na Kobija, ali je ustvari ono što predstavlja savršenstvo. Ovako izgleda disciplina, požrtvovanje, pokazuje osobu zamrznutu u vremenu koja ustvari pokazuje da je ova osoba vanvremenska. Ovde smo da odamo počast čoveku koji nas je inspirisao i koji je naterao mnoge da budu još bolji", rekao je Karim.

Statua koja se pojavila izazvala je dosta komentara i na društvenim mrežama i mnogi smatraju da uopšte ne liči na Kobija. Šta vi kažete?

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: