Košarka

DEKIJEVA SUPRUGA I DECA ZAPLAKALI ZBOG POTRESNIH REČI: Milojevom prijatelju drhtao glas tokom govora! (FOTO)

Autor Milutin Vujičić

Najpotresnija scena na komemoraciji Dejanu Milojeviću bio je govor njegovog prijatelja zbog kog je i porodica zaplakala.

Izvor: Kurir/Petar Aleksić

Danas je u Skupštini grada Beograda održana komemoracija pokojnom košarkašu i treneru Dejanu Milojeviću koji je preminuo od posledica srčanog udara 17. januara u Solt Lejk Sitiju. Milojević će u ponedeljak (12. februar) biti sahranjen u Beogradu, a uoči toga odata je i poslednja počast uz prisustvo njegove porodice i veliikih imena naše košarke.

Između ostalog, komemoraciji su prisustvovali Svetislav Pešić, Predrag Danilović, Miodrag Miško Ražnatović, Marko Kešelj, Milan Mića Radovanović, Dejan Bodiroga, Duško Vujošević, Božidar Maljković, Novica Veličković, Ostoja Mijailović, Vlade Đurović, Dejan Tomašević i i mnogi drugi. Na početku komemoracije održan je minut ćutanja za Milojevića, a potom je pušten i kratak film o njemu i njegovoj karijeri koji je teško pao njegovoj porodici.

Supruga Nataša, sin Nikola i kćerka Maša trudili su se da zadrže suze, ali kao što je to bilo nemoguće na meču Golden Stejta na kome se Amerika opraštala od velikog Dekija, podjednako teško bilo je i skoro tri nedelje kasnije u Srbiji. Pogledajte fotografije sa lica mesta:

Posebnuo ih je ganuo govor Milojevićevog bivšeg saigrača Milana Miće Radovanovića, zbog kog su mnogi plakali: "Ovih dana slušamo lepe priče o Dekiju, ja sam jedan od njegovih saigrača, bliskih prijatelja. Mnogo nas je, Deki je imao veliko srce. U tekstu ima reči i rečenica gde ne smem nijednu reč da zaboravim. Ne smem da zaboravim njegove snove i dela. Upoznao sam ga sa 14 godina, znao sam njegove drugare iz generacije iz Taša. Tada je bilo teško dobiti njega i drugare, prepoznao sam njegov ponos, borbu, njegovu devizu "samo napred bez predaje". Nekoliko godina kasnije nas je povezala vizija Miše Lakića, da mali klub postane veliki, treneri su bili Aleksandar Džikić... Neverovatna košarkaška porodica, različiti, a jednaki, svi se poštujemo i vodimo. Imao je neverovatan uticaj. Upoznao sam njegove roditelje, i on je upoznao sve moje. Voleo sam sve što je njegovo. Taj krug se stalno povećavao. Niko ga nikad nije zaboravio. Drugove iz Padinjaka, generacije, svuda je stvarao prijateljstva", poručio je drhtavim glasom sa govornice.

Pogledajte i ostale fotografije sa komemoracije Dejanu Milojeviću:

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)