Košarka

VELIKO POJAČANJE STIŽE U LEJKERSE! Amerikanac neće igrati kod Srbina, odlazi pravo u El-Ej

Autor Mladen Šolak

Više nema dileme, poznati košarkaš stiže kod Lebrona i saigrača.

Izvor: Sarah Stier / Getty images / Profimedia

Iskusni američki košarkaš Spenser Dinvidi (30) prelazi u Los Anđeles Lejkerse, objavljuju najbolje obavešteni američki novinari. On je trenutno slobodan igrač posle odlaska iz Bruklin Netsa u četvrtak, a potom i ekspresnog rastanka sa Toronto Reptorsima. U zamenu za njega, iz Toronta u Bruklin prešao je Nemac Denis Šruder, a odmah se znalo da Dinvidi neće biti deo tima srpskog trenera Darka Rajakovića. On će u nastavku sezone ojačati Lejkerse, koji su ove sezone osvojili prvi "NBA kup", ali su potom imali ogromne probleme i tek prethodnih nedelja su stabilizovali formu. Lebron Džejms, Entoni Dejvis, Ostin Rivs i ostvarili su četiri pobede u poslednjih pet mečeva (uz jedini poraz od Denver Nagetsa) i dočekuju Dinvidija na devetom mestu tabele Zapadne konferencije, sa skorom 28-26.

Toronto je samo dva dana nakon trejda sa Bruklinom bio miran sa Dinvidijevim odlaskom, jer su Reptorsi njegov "transfer" videli samo kao način da olakšaju svoju "kasu. Dinvidijev ugovor ima klauzulu prema kojoj dobija bonus 1,5 miliona dolara za određeni broj odigranih utakmica u sezoni, a Toronto će ga otpustiti ekspresno i neće mu dati priliku da taj bonus ostvari u tom timu, kada već svakako ne prave planove sa njim.

Dinvidijev bivši saigrač iz Bruklina, Dijanđelo Rasel, plejmejker Lejkersa, koji je u prošlom meču protiv Nju Orleansa (139:122) ubacio 30 poena, već je nagovestio Dinvidijev dolazak novinarima. "Upoznaćete ga veoma brzo", rekao je on predstavnicima medija, nakon što je učestvovao u spektakularnoj pobedi Lejkersa. U meču protiv Pelikansa, Lejkersi su ubacili čak 87 poena za poluvreme i definitivno nagovestili bolje dane tima Darvina Hema.

Dinvidi je došao u ligu kao 38. "pik" na draftu 2014. godine. Odabrao ga je Detroit, u kojem je proveo dve godine i "spuštan" je i u razvojnu ligu do 2016, kada je prešao u Bruklin Netse i tokom pet godina u tom timu igrao sjajno. Potom je po sezonu proveo u Vašingtonu i Dalasu, a u sezoni 2023/24 vratio se u Netse. Ove sezone, Dinvidi je prosečno ubacivao po 12,6 poena po meču uz šest asistencija u proseku.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: