Košarka

BEŽE PARTIZANU, A PRETE CRVENOJ ZVEZDI! Dok "večiti" padaju u Evroligi, u ABA imaju OZBILJNOG protivnika

Autor Mladen Šolak

Budućnost nastavila da ugrožava oba beogradska velikana

Izvor: MN Press

KK Budućnost pobedila je Split 81:75 na teškom gostovanju u Hrvatskoj i poslala poruku beogradskim "večitim" rivalima. Crvenoj zvezdi, koju je razbila ove nedelje u "Morači", da će joj biti za vratom u borbi za prvo mesto, a Partizanu da neće više smeti da pravi kikseve ako hoće na mesto broj "dva".

Trijumfom na terenu Splita, koji je ove nedelje nadigrao i šokirao Partizan u Štark areni, Budućnost se približila Crvenoj zvezdi na pobedu zaostatka, uz odigranu utakmicu više, dok je Partizanu odmakla dve pobede, takođe uz odigranu utakmicu više. Štaviše, Partizan u ovom trenutku zauzima četvrto mesto, jer pobedu više od crno-belih ima i Cedevita Olimpija, koja je u subotu pobedila FMP u Ljubljani 82:74.

Za razliku od Slovenaca, Budućnost je dramatično ostvarila pobedu, jer je Split dva i po minuta pre kraja vodio 74:72, ali su tada pobedu Podgoričanima doneli Mekinli Rajt (19 poena) i Alerik Frimen (10). Uz njih dvojicu, dvocifreni u napadu gostiju bio je i centar Kenan Kamenjaš, sa 13 poena.

Kako sada stvari stoje, veliki značaj do kraja ligaškog dela nosiće posebno tri utakmice, Cedevita Olimpija - Budućnost 8/11. marta, Budućnost - Partizan krajem marta ili početkom aprila, kao i Partizan - Cedevita Olimpija u periodu između 1. i 4. marta. Crno-beli dočekaće Ljubljančane u prvom kolu posle pauze, jer će od ponedeljka na "Jadranu" započeti privremeni odmor zbog Kup takmičenja i zbog obaveza reprezentacija u poslednjim nedeljama februara. A, posle toga, timove očekuje rasplet borbe u ligaškog delu ABA takmičenja.

  • SPLIT: Fanderburk 11, Perković 13, Šorter 12 (8 as), Saliven 17, Kalajžić 9, Tišma, Runjić, Klepo, Kučić 2, Vuko 11 (7 sk), Perkušić, Dubravčić
  • BUDUĆNOST: Mihailović 6, Megi 4, Frimen 10, Slavković 9, Makundu 6, Grbović, Džons 4, Tanasković 6, Rajt 19, Popović 4, Pol, Kamenjaš 13
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: