ZANIMLJIVO

ŠTA SRBIJI TREBA ZA PLASMAN NA OLIMPIJSKE IGRE? Kalkulacije su jasne - ovo su sve OPCIJE!

Autor Nemanja Stanojčić

Srbija je pobedila Brazil i došla na korak do Olimpijskih igara.

Izvor: Thiago Gomes / AFP / Profimedia

Košarkašice Srbije došle su na korak do plasmana na Olimpijske igre. Pobedile su Brazilke i to na njihovom terenu u Belemu (72:65). Da je Ivana Raca pogodila oba slobodna bacanja u poslednjim sekundama Srpkinje bi već sada imale vizu za Pariz u džepu, ovako će morati to da obezbede večeras.

Igraju protiv Australije (21 čas) i tamo mogu da potvrde svoje mesto na takmičenju u francuskoj prestonici. Šta je potrebno za to? Kalkulacije kažu sledeće. Ako pobede Australijanke, koje su već prošle na Igre, sigurno idu u Pariz. To je ujedno i jedina opcija u kojoj izabranice Marine Maljković drže sve u svojim rukama.

Čak i ako izgube, mogu da ostvare cilj. U slučaju poraza čekale bi ishod meča Brazila i Nemačke. Trijumf Nemica ili poraz sa manje od sedam razlike vodi Srbiju dalje. Interesantno je da Brazilke moraju da pobede sa tačno sedam poena razlike da bi se stvorio krug po kom bi se gledala koš-razlika. Dakle trijumf od osam ili više razlike vodi Srbiju dalje. Takođe, trebalo bi dodati i da u slučaju da dođe do pobede Brazila od tih sedam poena razlike, Srbija u tom slučaju ne sme da izgubi od Australije sa više od 33 razlike.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: