Košarka

PUKLA MU PATIKA PRED ZVEZDU, ZATO NIJE IGRAO! "Doživel smo bizarnu stvar, da se pokrijemo ušima"

Autor Mladen Šolak

Trener KK Zadar Danijel Jusup održao zanimljivu konferenciju za novinare

Izvor: Bane T. Stojanovic/ATAIMAGES

Trener Zadra Danijel Jusup govorio je posle debakla protiv Crvene zvezde Meridianbet o problemima svog tima, pa i o jednoj neuobičajenoj situaciji. Košarkašu hrvatskog tima Marku Ramljaku pukla je patika pre utakmice i zato nije igrao. Zvezda je pobedila 93:54 i učvrstila svoje prvo mesto na tabeli šest kola pre kraja.

"Znao sam da će utakmica biti teška, imali smo u zadnje vreme par zaista teških mečeva. Očekivao sam to. Zvezda u ABA ligi u principu prima najmanje poena i znao sam da će napadački biti jako teško, ali nisam očekivao da bude ovako teško. Baš smo loše odigrali, mislim da je ovo naša najlošija utakmica i da moramo da izvučemo pouke, da vidimo gde smo u odnosu na pravu evroligašku odbranu i koliko moramo da radimo da bismo išli u tom pravcu. Prvi napad smo odbranili na minut i po do kraja. Tu su napravili razliku, sve napade su realizovali i tu su napravili razliku", rekao je Jusup.

"Imali smo bizarnu stvar sa Markom Ramljakom, njemu je patika pukla pred meč, nije bila upotrebljiva, a izlazi iz povrede skočnog zgloba, pa sam odlučio da ga ne koristim. Malo sam kalkulisao i sa minutažom Žganeca, pa je sve to uticalo. I kad pogledam sve zajedno, dali su 19 koševa iz kontre, mi tri, baš smo izgledali loše, ali šta da radimo, trebalo bi da se pokrijemo ušima i da radimo", dodao je on.

Za razliku od hrvatskog stručnjaka, Zvezdin trener Janis Sferopulos održao je jednu od najkraćih konferencija za novinare. "Reći ću ono što sam rekao i igračima u svlačionici, da nema lake utakmice, a da način na koji mi igramo čini utakmicu lakom. Veoma mi je važno da naši igrači pristupe svim utakmicama kako su današnjoj. Bili su mentalno spremni, igrali dobru odbranu, imali smo veoma dobar meča u oba pravca i to je napravilo razliku", izjavio je on.

ABA timovi će posle ovog vikenda usmeriti svu pažnju na nacionalne kupove sledeće nedelje, a potom ih očekuje pauza do početka marta zbog utakmica reprezentacija u kvalifikacijama za Eurobasket 2025.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: