Košarka

JOŠ JEDAN PORAZ SRBIJE, I DALJE ČEKA VIZU ZA PARIZ! Plasman sada zavisi od utakmice u ponoć!

Autor Mladen Šolak

Reprezentacija Srbije izgubila je i od Australije u Brazilu, 73:74, i sada iščekuje meč Nemačka - Brazil, posle kojeg će znati da li ide na Olimpijske igre...

Izvor: Oswaldo Forte / imago sportfotodienst / Profimedia

Reprezentacija Srbije izgubila je i od Australije (73:75) u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Brazilu i sa skorom 1-2 nije još izborila plasman u Pariz. Sada očekuje meč Brazila i Nemačke, u kojem izabranicama Marine Maljković ne odgovara samo jedan scenario - pobeda Brazila od sedam poena razlike i da uz to domaćin turnira postigne 75 poena. Prema trenutnim kalkulacijama, svaki drugi rezultat vodi naše košarkašice na Olimpijske igre.

Srpkinje su imale šansu da same "overe" plasman, ali su završile kvalifikacije u Belemu sa skorom 1-2, jer su posle Nemačke, poražene i u duelu sa Australijom. Ipak, kako sada stvari stoje, sasvim je verovatno da bi pobeda Srbije protiv Brazila mogla da bude dovoljna za odlazak na Igre. Bio bi to treći "vezani" odlazak naših košarkašica na OI, jer su u Riju 2016. bile bronzane, a u Tokiju 2021. stale su u polufinalu i završile kao četvrtoplasirane.

Da li će videti Pariz? Znaćemo posle ponoći... Plasman na Igre izboriće tri od četiri ekipe iz kvalifikacione grupe. Sjajna Ivon Anderson ponovo je bila najbolja među Srpkinjama i ubacila je 20 poena, uz četiri skoka. Pratila je Dragana Stanković sa 16 poena, Jovana Nogić ubacila je devet, a Angela Dugalić ubacila je trojku sa osam metara za 73:74 na tri sekunde do kraja. Ipak, nije bilo vremena za čudo Srpkinja u finišu, pa je sva pažnja ljubitelja košarke u Srbiji i navijača reprezentacije usmerena ka poslednjem meču u grupi.

Pred poslednji meč, tabela kvalifikacione Grupe 1 izgleda ovako:

  • Australija 3-0
  • Srbija 1-2
  • Nemačka 1-1
  • Brazil 0-2

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: