Košarka

ŽELJKO OBJAVIO SPISAK ZA KUP! Kabokla je IZBACIO iz sastava - evo ko sve igra u Nišu!

Autor Nemanja Stanojčić

Željko Obradović objavio je spisak za Kup Radivoja Koraća.

Izvor: MN Press

Željko Obradović objavio je spisak igrača na koje računa za Kup Radivoja Koraća. Na njemu se zbog pravilima o broja stranaca nalaze samo četvorica inostranih igrača, uz napomenu da Kevin Panter ima srpski pasoš. Na toj listi nema Bruna Kabokla, Mateuša Ponitke i Džejlina Smita.

Ovo je spisak igrača koji će napasti "Žućkovu levicu" u Nišu: Panter, Vukčević, Ledej, Avramović, Koprivica, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Trifunović, Anđušić, Doužer i Kaminski. Najveća dilema za trofejnog stručnjaka bila je u reketu, odnosno da li će prednost dobiti brazilski centar ili američki igrač iz NBA lige, na kraju je tas prevagnuo na stranu Kaminskog.

Gledajući formu i prethodne mečeve, takva odluka nije iznenađujuća. Kaboklo se već neko vreme muči sa formom, češće je na klupi nego na terenu, dok je Kaminski pronašao ritam. U napadu je odličan, ima i dalje probleme u odbrani, mada je za to Obradović našao rešenje u vidu izmena u ključnim momentima meča. Slično objašnjenje je i kada je u pitanju Smit koji je više pored klupe u civilu, dok Ponitka nikako ne uspeva da pronađe pravu formu koja ga je krasila u reprezentaciji Poljske.

Kup se igra od 14. do 17. februara u Nišu, a titulu brani Crvena zvezda koja je prošle godine pobedila Megu i na taj način prestigla Partizan po broju trofeja. Crveno-beli imaju 9, crno-beli osam pehara sa ovog takmičenja.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: