Košarka

ŠOK NA STARTU KUPA RADIVOJA KORAĆA: U derbiju pao tim iz ABA lige, autsajder sanja pehar!

Autor Nikola Lalović

Čačak 94 je ispisao najveću i najslavniju stranicu svoje istorije!

Izvor: MN Press

Senzacija na startu Kupa Radivoja Koraća! U čačanskom derbiju Čačak 94 je savladao Borac 73:64 i tako postao prvi polufinalista nacionalnog kupa! Ekipa iz Košarkaške lige Srbije je od samog početka vodila i do kraja meča su uspeli da sačuvaju prednost, iako je početkom četvrte četvrtine Borac uspeo da se približi na dva poseda minusa. 

Na kraju je Čačak 94 posta treća ekipa iz KLS-a koja je eliminisala tim iz ABA lige u kupu, a najzaslužniji za to je bio Petar Grojić sa 20 poena, dok je Lakić ubacio 19. Stajčić je ubacio 13 poena, Pulijam 11, a kod Borca su vredni pomena bili samo Segu sa 21 poenom, Čarapić sa 17 i Manojlović sa 11. 

Borac je ovako nastavio neslavan niz koji traje godinama. Čačanski velikan je upisao čak sedmi uzastopni poraz u četvrfinalima Kupa Radivoja Koraća i nikako ne uspevaju da pobede i dođu makar do druge stepenice ovog takmičenja. 

Što se Čačka 94 tiče ov aj klub je ispisao najslavniju stranicu svoje istorije, a u polufinalu čeka boljeg iz duela Crvene zvezde i FMP-a koji je na programu od 20 časova. 

(MONDO, N.L.)