Košarka

LEBRON GA SE PLAŠI, UMALO DA GA PREBIJE! Ko je uhapšeni NBA košarkaš zbog tuče

Autor Mladen Šolak

Ponovo svi pričaju o Ajzeji Stjuartu

Izvor: Nic Antaya / Getty images / Profimedia

Centar Detroit Pistonsa Ajzeja Stjuart uhapšen zbog toga što je udario centra Finiksa Drua Jubanksa, nekoliko sati pre utakmice. Prema pisanju američkih medija, taj napad nije bio izazvan i obezbeđenje je sprečilo ozbiljnu tuču, mada je policija u izveštaju napisala da je igrač Sansa zadobio povrede.

Ajzeja Stjuart (22) i dalje je mlad igrač, ali odavno je izgradio reputaciju nasilnika. To ga prati još od dolaska u ligu 2020, jer su mnogi prvi put čuli za njega kada je po terenu jurio Lebrona Džejmsa, sa očiglednom namerom da i njega prebije.

Dogodilo se to u novembru 2021, kada je Stjuart bio izbačen u trećoj četvrtini utakmice Detroit - Lejkersi. Sve je počelo kada je Lebron udario Stjuarta u lice i raskrvario ga, a centra iz Njujorka to je toliko razbesnelo da su ga jedva obuzdali i sprečili da "dohvati" i slavnog Lebrona.

Pogledajte kako je izgledao taj incident:

Lebron Džejms Ajzeja Stjuart
Izvor: Youtube/Bleacher Report

Krajem prošle, 2023. godine, Lebron je bio ozvučen tokom utakmice svojih Lejkersa i Pistonsa i tada ga je Stjuart udario laktom u vrat. Džejms je prišao sudiji i izgovorio samo jedno: "Reći ću samo ovo - on ima probleme. Ništa više", snimljene su Lebronove reči.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: