Košarka

JOŠ JEDNA SENZACIJA NA KUPU KORAĆA! Bivši osvajač trofeja RAZBIJEN u četvrtfinalu

Autor Mladen Šolak

Novo iznenađenje u Nišu!

Izvor: MN Press

KK Vojvodina pobedio je Megu 100:92 u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća i domiinantnim nastupom izborio plasman u polufinale, gde će igrati protiv pobednika meča Partizan - Hercegovac Gajdobra (četvrtak, 20 časova).

Posle Borca iz Čačka, tako je još jedan tim iz ABA lige eliminisan u duelu u kojem je bio favoriti protiv tima iz Košarkaške lige Srbije. Vojvodina je potpuno nadigrala Beograđane, u prvom delu meča vodila i više od 20 poena razlike i apsolutno zasluženo ušla među četiri najbolja na Kupu Koraća u Nišu.

Najbolji strelac Vojvodine bio je nekadašnji igrač Vojvodine Luka Ašćerić sa 22 poena, a istakao se i nekadašnji plejmejker Crvene zvezde, Petar Rakićević, sa 14 poena. Takođe, dominantan je bio i Zoran Nikolić, poznati crnogorski centar koji je stekao regionalnu reputaciju u dresu Igokee, Mege i Budućnosti. On je protiv svog bivšeg tima ostvario učinak od osam poena i osam skokova.

Nije bilo mnogo izdanja Kupa Koraća na kojima su se u četvrtfnalu oprostila tri od pet učesnika iz Prve ABA lige. U ovom trenutku, od ekipa iz višeg "jadranskog" ranga na turniru su i dalje aktivni Crvena zvezda Meridianbet, koja će u petak igrati u polufinalu protiv Čačka 94, kao i Partizan. KK Mega, osvajač trofeja iz 2016, oprašta se od hale Čair posle samo jedne utakmice. Pročitajte kompletan raspored Kupa Radivoja Koraća.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: