Košarka

NAVIJAČI ZVEZDE I PARTIZANA SU TO ZAJEDNO PEVALI, SEĆATE SE? Željko Obradović: Trebalo bi da svi shvatimo!

Autor Mladen Šolak

Trener Partizana o nastupu na Kupu Koraća

Izvor: MN Press

Trener Partizana Željko Obradović obratio se javnosti posle pobede svog tima protiv Vojvodine i plasmana u finale Kupa Radivoja Koraća. On je apelovao na navijače crno-belih da u subotnjem finalu protiv Crvene zvezde Meridianbet (21 čas) navijaju fer i sportski, kako i insistira da bude od dolaska u Humsku.

"Kad sam promovisan u trenera Partizana, nekoliko stvari sam istakao. Jedna od stvari bila je da se savlada fer-plej i priča o košarci. Sutra je finale dva velika kluba i tima i nadam se i voleo bih da prođe sve fer i sportski i apelujem na navijače Partizana da se fer ponašaju prema svima. Ovaj teren nije mesto za vređanje bilo koga i ponavljam to jer to govorim od prvog dana kad sam postao trener Partizana. Mi smo sportski prijatelji i na tome treba da ostane. Neka pobedi bolji i neka se na tome završi"

"Sećam se najbolje impresije, kad su navijači Zvezde i Partizana zajedno pevali 'Marš na Drinu', daj Bože da tako bude i sutra, da svi shvatimo da smo u ovoj našoj lepoj zemlji, da bi trebalo jedni druge da poštujemo, da se sve završi sportski i da ta slika ode odavde".

Komentarišući utakmicu, odao je priznanje rivalu: "Upozorio sam bio igrače da igramo protiv iskusne ekipe, koja je nešto starija od nas, ima iskustvo nastupa u ABA ligi, ima Kaningema, koji ima iskustvo nastupa u drugim ligama. Treba reći da moj kolega Miloš Isakov Kovačević radi izuzetan posao i čestitam mu na tome, igraju agresivno, pametno, u svakom trenutku znaju šta žele da igraju i u napadu i u odbrani. Sa druge strane, ističem zadovoljstvo što smo dobili sve četiri četvrtine, ta konstantnost je važna, razlika je možda i prevelika, ali u svakom slučaju čestitam svojim igračima"

Partizan je ušao u finale pobedama protiv Hercegovca iz Gajdobre, a potom i Vojvodine, dok je Zvezda u četvrtfinalu eliminisala FMP, a zatim u petak uveče pobedila i Čačak 94. Tako je zakazan peti "večiti" derbi ove sezone i prvi u kojem će ulog biti trofej - "Žućkova levica".

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: