Košarka

PARTIZAN DRŽAVNI PROJEKAT? NAJVEĆA LAŽ! Burno obraćanje Željka Obradovića: ZNALI smo šta nas čeka... Da, o njima pričam!

Autor Nikola Lalović

Trener Partizana izašao veoma ljut na konferenciju za novinare posle finala Kupa Koraća.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Partizan je izgubio od Zvezde  u finalu Kupa Radivoja Koraća, a trener crno-belih Željko Obradović je posle meča prvo čestitao pobedniku i osvajaču trofeja. A onda je usledilo vrlo dramatično i burno obraćanje najtrofejnijeg evropskog trenera. "Pristojnost uvek nalaže da se prvo čestita Crvenoj zvezdi i ja im zaista čestitam na pobedi u ovom finalu. Mislim da je utakmica bila veoma dobra, da smo imali svoje šanse, a da smo bili brzopleti sa nekim odlukama. I ono što sam govorio pred finale, mislim da nismo kontrolisali svoje emocije i tu su razlozi našeg poraza. Mislim da kada se to dešava, da je odgovornost na treneru", počeo je Obradović. 

A onda se osvrnuo na to što su na ovom meču delegirane sudije koje nisu iskusne i istakao je da je organizacija turnira bila odlična, ali da je nezadovoljan delegiranjem arbitara. "Žao mi je zbog svih ljudi koji su došli, a koji vole Partizan, ali otprilike sve ove tri godine kada smo dolazili u Niš znali smo šta nas čeka. Pričam o ova tri momka koji su sudili, a koji apsolutno nisu dorali da sude ovo. Zbog čega neiskusne sudije sude finale, neću da ulazim u to, ali mislim da oni nisu bili na nivou potrebnom za finalnu utakmicu. Što se tiče organizacije mislim da je bila izvanredna, pohvale svima koji su učestvovali, vrhunska orgaizacija u Nišu i mislim da je atmosfera bila lepa", rekao je i nakratko zastao.

"Voleo bih da kažem par stvari. Od trenutka kada sam došao bila je ta neka priča o Partizanu državnom projektu, a veća laž nije izgovorena. Veća laž i neistina nije izgovorena! Mora biti da je sve obrnuto i vreme je da se kaže. Apelujem na sve ljude iz mog kluba da izađu sa podacima, da se vidi crno na belo kako smo mi državni projekat i kako sam ja državni projekat, pa da se vidi. Dakle, to je najveća laž ikad izgovorena. Sa druge strane, ja sam kao trener osvojio mnogo trofeja, a najponosniji sam na poslednji trofej iz prošle sezone, trofej ABA lige jer znam gde radim i kako je to teško uraditi. To je moj ubedljivo najdraži trofej i moj najveći trenerski uspeh, a svi znamo o čemu pričamo."

Dodao je da je ponosan na svoj radu u Partizanu i podsetio na svoja obećanja otkako je stigao među crno-bele. "Strašno je interesantno kada se pominju ti budžeti, da se vidi šta i kako Partizan radi u Evroligi i kako to izgleda. I naravno, pošto je Partizan veoma dobro organizovan klub, sa ljudima koji rade u klubu i koji su uspeli da naprave taj budžet u klubu koji smo uspeli zahvaljujući njima i tome što smo ubedljivo najgledaniji u Evropi. Mogu da kažem da sam ponosan jer sam kad sam došao jedino dao obećanje da ću da napravim od Partizana klub koji će stalno igrati Evroligu", rekao je Obradović, pa se vratio na suđenje: "Naravno, radiš i treniraš da bi osvajao trofeje. Treći put zaredom nismo ovde osvojili trofej, apsolutno svesni gde dolazimo i kako će to sve da izgleda. Nek se zapitaju oni koji vode ovu organizaciju kako trojica sudija bez iskustva sude ovakav meč i zašto su bili na utakmici"

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: