Svetski putnik

SA PARTIZANOM IGRAO F4 EVROLIGE, SAD STIGAO DO IRANA: Boriće se za titulu u gradu Kasima Sulejmanija!

Autor Nikola Lalović

Aleksandar Mitrović je nastavio svoj nestvaran košarkaški i životni put.

Izvor: MN Press

Aleksandar Mitrović nastavlja svoju neverovatnu košarkašku karijeru! Momak koga znamo iz dana kada je sa Partizanom kao mlad igrač nastupao na Fajnal foru Evrolige u Parizu sada je sa 33 godine stigao do Irana. Tu je potpisao za MES Kerman, klub iz grada Kermana koji se nalazi u jugoistočnom delu zemlje. 

Smešten na pola puta između Persijskog zaliva i granica sa Avganistanom i Pakistanom Kerman je najpoznatiji kao mesto u kome je odrastao general Kasim Sulejmani, čuveni iranski vojskovođa koji je ubijen od strane američkog drona u Iraku 2020. godine. 

Aleksandar Mitrović je osim u Partizanu na ovim prostorima nastupao za Megu, Budućnost iz Podgorice, Metalac iz Valjeva, Vršac, Mladost Zemun, Zlatorog, Borac iz Banjaluke Rabotnički i Akamedik iz Plovdiva. Ipak njegova inostrana karijera je mnogo impreisvnija. 

Pre dolaska u Iran nastupao je u Grčkoj, Iraku, Kataru, Bahreinu, Saudijskoj Arabiji, Kuvajtu, Gruziji, Tajvanu pa čak i u Mongoliji gde je odigrao prvi deo ove sezone. U velikom intervjuu za MONDO govorio je o svojim avanturama iz karijere od Beograda do Iraka, od Evrolige do prolaska kroz teritorije koje kontroliše ISIS... 

Sada dolazi u klub koji je u seriji od tri pobede i nalazi se na šestom mestu na tabeli iranske lige. Do kraja regularnog dela takmičenja probaće da se probije do četvrtog mesta koje garantuje igranje za titulu. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: