REAKCIJA

DUŠKO JE SELEKTIRAO TIM, ZNAO JE ZA TEODOSIĆA! Čović progovorio: Hteo je Bjelicu i Tobija, a ne Monekea i Hauarda!

Autor Nemanja Stanojčić

Nebojša Čović pričao je o Dušku Ivanoviću, selektiranju tima i pojačanjima.

Izvor: MN Press

Duško Ivanović selektirao je tim, znao je da je Miloš Teodosić opcija, izabrao je Nemanju Bjelicu i Majka Tobija pre nekih drugih igrača. Ovo su samo neke od stvari koje je Nebojša Čović otkrio u razgovoru oko tima Crvene zvezde i načina na koji su stizali igrači i kako se pravio sastav.

Prvo je prokomentarisao Nejpira koji još uvek nije isplaćen u potpunosti. "Šabazu smo isplatili 3 plate, 3x 210.000dolara, ušao je u peti mesec, četvrtu i petu isplaćujemo u pet mesečnih rata. Plaćamo milion i 50.000 dolara, isto toliko plaća i Mesina. Nije se uklopio čovek, bila je priča o tome, pa izgleda da mu nedostaje i u Milanu. On je odigrao jednu utakmicu dobro u Zvezdi i to je problem, imamo takva imena, Teodosić, Nedović, da ne nabrajam, otvorili su mu se, prihvatili ga, pomagali mu", rekao je Čović u podkastu kod "Luke i Kuzme."

Nastavio je u jednom dahu. "Imao je sa mnom jedan razgovor, sa trenerima je pričao da se trudi, da će napraviti ovo-ono. Najavljivao je da će biti bolji, nikako da postane. Ne možeš svaki put da pogodiš, ugovori su garantovani. Mi smo najviše platili Sašu Obradovića, 600.000 evra za tri-četiri meseca. Stvar je morala da li ćete naplatiti ono što niste uradili."

Spomenuo je zatim Teodosića. "Razgovarao je Šabaz sa trenerom, on odlučuje o tome. Jesam ja čekićem naterao Duška da selektira Teodosića? Dušku je rečeno kada je dolazio da je Teodosić opcija i da možemo da kažemo može ili ne. Da je rekao ne mora, bilo bi ne mora."

Izvor: MN Press

Kakva je situacija bila sa Bjelicom? "Naravno da je njegov izbor, Duško je birao njega, a ne Čimu Monekea. Izabrao je Tobija, a ne Dejvisa iz Valensije. Imali smo Hauarda iz Baskonije."

Prokomentarisao je i (ne)sporazum oko beogradske Arene. "Još pokušavamo da se vratimo u Arenu, mi imamo ulaz u veliku, ne u malu salu, dok nemamo potpisan ugovor, ne možemo da plaćamo zakupe. Svi naši igrači imaju ugovore o radu. Zašto neki kriju svoje podatke? Ja sam potpuno spreman za razgovore i dogovore sa Partizanom. Ne može da se napravi dogovor, ako vam neko kroz ogovaranje sa Evroligom utiče na nastup Kampaca na dva meseca. Neko 'tipuje' i javlja grešku koja je napravljena za Topića, a nije ušao ni sekund protiv Valensije. Ja nikada nisam pričao neproverene informacije. Zato nisam ni omiljen, što me baš briga. Ponosim se rezultatima koje imamo", zaključio je Čović.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: