Košarka

ŽELJKO OBRADOVIĆ KOD NAJVEĆEG U ISTORIJI PARTIZANA Isplivala fotka i otkrila gde je "Žoc"

Autor Mladen Šolak

Partizanov trener iskoristio nekoliko dana predaha da ode kod velikog prijatelja

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Partizanov trener Željko Obradović posle Kupa Radivoja Koraća sa ekipom je otišao na odmor u svoj grad Čačak, a potom i na Zlatibor. Tamo je kod takođe legendarnog Čačanina, velikana srpske i evropske košarke, Dragana Kićanovića.

Da su "Žoc" i "Kića" zajedno otkrila je fotografija na društvenim mrežama, na kojoj se vidi najtrofejniji trener Evrope u društvu jednog prijatelja u hotelu čiji je vlasnik upravo Kićanović.

Nezaboravnog asa Borca iz Čačka, Partizana i reprezentacije Jugoslavije, kao i velikog funkcionera crno-belih iz osamdesetih godina, Željko Obradović nedavno je nazvao najznačajnijim u istoriji kluba iz Humske ulice. "Kića je bez ikakve dileme najznačajniji čovek u istoriji Partizana. Njegov dolazak u klub je promenio sve, prvenstveno kao igrač kada je uz Dalipagića počeo da osvaja titule i tako načinio Partizan prepoznatljivim. Imao je neverovatan osećaj da prepozna ko su talentovani igrači, pa je tako dovodio najtalentovanije igrače na prostoru bivše Jugoslavije".,

Početkom devedesetih, upravo je Kićanović nagovorio Obradovića, svog prijatelja, svog igrača i zemljaka, da postane trener. I postao je, najbolji u Evropi. "Imao je i osećaj da ja mogu da budem trener, na čemu sam mu neizmerno zahvalan. Sedeli smo na jednom ručku gde smo pričali oko toga, posle čega je on ideju izneo tadašnjoj upravi uz napomenu da i Sava postane sportski direktor…i eto, ispalo je kako je ispalo. Kićanović ima ogromne zasluge za sve ono što sam postao u životu", kazao je Obradović za Maxbet sport radio.

"Žocov" odmor na srpskoj planini neće dugo trajati, jer će njegov tim za koji dan biti opet na okupu pred važne izazove. Sledećeg petka, Parttizan u Štark areni igra jedan od najvažnijih mečeva u evroligaškoj sezoni, protiv Anadolu Efesa.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: