Košarka

KAMPACO I ARGENTINCI SE OBRUKALI: Iznenađujući poraz i PAS koji je prekinuo meč!

Autor Nemanja Stanojčić

Argentina je izgubila od Čilea u meču koji je bio prekinut zbog ulaska psa na parket.

Izvor: twitter/printscreen/FIBA

Dva velika iznenađenja u američkim kvalifikacijama, posle poraza Amerike od Kube, istu sudbinu doživela je i Argentina od Čilea (79:77). Tim za koji igraju zvezde poput Fakunda Kampaca, Leandra Bolmara, Gabrijela Deka, Nikolasa Brusina i drugih izgubio je od ekipe u kojoj igraju uglavnom igrači koji nastupaju u čileanskoj ligi.

Meč je rešen u dramatičnoj završnici, ali nije konačan rezultat jedina stvar koja je obeležila dešavanja na parketu. Polovinom prve četvrtine meč je na kratko prekinut. Zašto? Zato što je pas uleteo na parket i to sa loptom u ustima. Kampaco i ekipa morali su da zastanu i da sačekaju da redari reše problem.

Svakako oni neće pamtiti ovaj meč po lepom, dok će domaćin imati o čemu da priča posle velike radosti u Valdiviji. Do trijumfa ih je predvodio Manuel Suarez, krilni košarkaš koji trenutno igra za estonski Kalev. Ubacio je 29 poena, uz 9 skokova, a pratio ga je Franko Morales (17, 6as) koji igra za lokalni Las Animas iz Valdivije. Na drugoj strani Dek je bio najefikasniji (20, 7sk), pratio ga je Kampaco (16, 9as, 3sk).

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: