PORUKA

PITBUL LAZIĆ JE "UHAPSIO" PANTERA! Petrović zna šta je PREDNOST Zvezde protiv Partizana: Oni ne mašu peškirima!

Autor Nemanja Stanojčić

Aco Petrović analizirao je Crvenu zvezdu i Partizan, odnosno prednosti crveno-belih u derbiju i domaće igrače.

Izvor: Bane T. Stojanovic/ATAIMAGES MN Press

Crvena zvezda Meridianbet pobedila je Partizan u sva tri derbija u 2024. godini. Prvo u Evroligi (88:72), pa u ABA ligi (88:86) i onda u finalu Kupa Raivoja Koraća (85:79). Kako je tim Janisa Sferopulosa u tome uspeo i šta su bile prednosti? O tome je pričao čuveni hrvatski trener i igrač Aco Petrović.

On je primetio jednu razliku između dva tima. "Hoću da kažem, ako hoćeš da radiš kvalitetan projekat, da bi bio prepoznat pred 20.000 navijača, moraš da imaš domaće jezgro. Ali, ne domaće igrače koji mašu peškirima na kraju klupe, nego koji igraju", rekao je Petrović u podkastu "ABA lige".

Zatime je dodatno pojasnio na šta misli. "To Zvezda ima, Teodosić pravi razliku kad je zdrav, pitbul terijer Lazić hapsi Pantera, to je u ovom trenutku prednost Zvezde. Ako svi budu zdravi, ta prednost može da bude odlučujuća", jasan je Petrović.

U nedavnom finalu Kupa u Nišu od srpskih košarkaša najefikasniji bili su Teodosić (16, 5as, 5sk), Nedović (9, 3as), Lazić (8, 1as) i Mitrović (8, 6sk). U timu Partizana od srpskih košarkaša jedino su se u strelce upisali Avramović (8, 4sk, 3as) i Koprivica (4, 3sk). U narednom periodu dva srpska kluba mogla bi da odmere snage u završnici ABA lige i KLS, pošto su odigrani svi mečevi u ligaškom delu i Evrolige i regionalnog takmičenja.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: