Reagovanje

OSTOJA MIJAILOVIĆ ODGOVORIO NEBOJŠI ČOVIĆU: Lepše je čitati samo brojeve koji vam se sviđaju!

Autor Nikola Lalović

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović oglasio se povodom navoda o poslovanju njegovog kluba.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Nakon što se KK Partizan oglasio zbog sajber napada kojima je izložen predsednik kluba Ostoja Mijailović je na svom tviter nalogu odgovorio na navode predsednika KK Crvena zvezda Meridianbet Nebojše Čovića. 

Gostujući na "TV Prva" Čović je govorio o finansijskom stanju u oba večita rivala, kao i o sredstvima koje crno-beli i crveno-beli dobijaju kao pomoć od same države. Sada je na to odgovorio i Mijailović.  

"Kad se dva dana neko sklanja uz nemušta opravdanja, a onda u javnost izađe sa nekim poređenjima koja su izbegavanje činjenica....11 je uvek više nego 5, osim kada je u pitanju pozicija na tabeli. Kao što je 2,5% od onih kojima se pevalo zbog ideologije mnogo veće od reprograma. Ipak, lepše je čitati samo brojeve koji vam se sviđaju", naglasio je predsednik KK Partizan. 

Čović je govorio o poreskim dugovima, kao i o nekim zaostalim plaćajima o prošlosti.  "Isticali smo koliko smo novca dobijali godinama niti su naši navijači pevali onu pesmu o Arapima, Rusima. Sam predsednik je rekao da duguju 6 miliona evra za porez, vidim u konsolidovanom bilansu da je to oko 600 miliona dinara. Mi dugujemo nešto manje od milion evra, imamo nesporazum koji ćemo nadam se rešiti, a to je obračunavanje poreza. Zvezda je 2011. godine blokirana zbog duga za porez od 80.000 evra, blokirana, što je ušlo u UPPR. Neko nije blokiran zbog duga od 10 miliona evra koliko je bilo. Sam predsednik je rekao da su dobijali novac, 401.200.000 dinara u septembru 2023. godine i kada se sve sabere, uplaćen je deo poreza i ostalo je oko 6 miliona. Ne razumem što se mi tu ubacujemo. Kada država daje pare onda je u obavezi da kontroliše kako je dala pare i kako su potrošene. Zašto je problem ulaska budžetske i poreske inspekcije? Nije to nikakav problem za nas. Kada država uđe i kontorliše, onda je dužna da pruži informaciju u javnosti i da ona bude apsolutno tačna", istakao je između ostalog Nebojša Čović. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: