Da vidimo

TOPIĆ IDE U NBA, DA BUDE TANDEM SA NAJVEĆIM RUKI ČUDOM: Srbin ga stavio na listu, treba mu kao startni plej!

Autor Nikola Lalović

Greg Popovič je spreman da ponudi ključeve tima mladom Nikoli Topiću naredne sezone!

Izvor: MN Press

Polako ulazimo u finiš NBA sezone, a kako je San Antonio i sa Viktorom Vembanjamom u timu na jako lošem mestu sigurno je da će imati jako visoko mesto na narednom draftu. U svom autorskom tekstu Džef Mekdonald sa "San Antonio Ekspres Njuza" naveo je da je jedan od igrača koje gleda Greg Popović i NIkola Topić

Kao prvu želju San Antonija navodi 216 centimetara visokog centra iz Francuske Aleksandrea Sara koji trenutno igra u Australiji, a drugi na listi je još jedan Francuz, Zakari Risašer. On igra kao krilo, na pozajmici je iz Asvela u Burgu, a otac Stefan Risašer je poznati košarkaš koji je osim u Francuskoj nastupao u Olimpijakosu, Unikahi i Mursiji.

Što se tiče Topića Džef Mekdonald navodi da je San Antoniju potreban plejmejker, pošto se ove sezone pokušalo kako sa Džeremijem Sočanom tako i sa Treom Džonsom na toj poziciji i pokazali su da niu na odgovarajućem nivou. 

"Mršavko! Možda ste čuli da Sparsi traže startnog plejmejkera. Tre Džons je uradio odličan posao otkad je ponovo u toj ulozi od početka januara, ali je generalno mišljenje u timu da je Sparsima potrebno više kvaliteta na toj poziciji. Topić dolazi kao nešto viši od Džonsa sa 198 centimetara i mogao bi da živi od bacanja lob pasova Vembanjami zauvek", navodi se u analizi ovog lokalnog medija iz San Antonija. 

Topić ima 18 godina i počeo je sezonu u sastavu Mege, a onda se vratio u Crvenu zvezdu. Posle nekoliko odličnih utakmica povredio se na meču sa Partizanom i još uvek se nije vratio na teren

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: