Košarka

KOŠARKAŠICE PARTIZANA "OSVETILE" KOŠARKAŠE: Crno-bele u finalu Kupa, pobedile Zvezdu!

Autor Milutin Vujičić

Sjajna utakmica i zabava za publiku u niškom "Čairu", u nedelju saznajemo osvajača Kupa Milana Cige Vasojevića.

Izvor: MN Press

Košarkašice Partizana pobedile su Crvenu zvezdu 73:63 (26:14, 7:24, 26:11, 14:18) i plasirale su se tako u finale Kupa Milana Cige Vasojevića. One će se za trofej boriti sa Megom, koja je bila bolja od Kraljeva 82:74, a meč će se igrati u nedelju od 19 časova u hali "Čair".

Na ovaj način, košarkašice Partizana "osvetile" su kolege iz muške sekcije koji su nedavno poražene od Crvene zvezde, baš u Nišu na Kupu Radivoja Koraća. Gledali smo uzbudljivu utakmicu u kojoj je Zvezda imaja prednost u prvom poluvremenu, da bi furiozna treća četvrtina donela preokret crno-belim košarkašica. Najefikasnija bila je Davinić sa 15 poena, dok su po 13 dale Stojić i Boričić. Sa druge strane Radulović je ubacila 14 poena, a Rojster 13.

"Čestitam Partizanu, imali su bolju koncentraciju i veću energiju potrebnu za ovakvu utakmicu. Videli ste naše skromno izdanje sa ovim sastavom. Izgubili smo, idemo dalje...", rekao je trener crveno-belih Dragan Vuković, dok je Miljana Bojović iz Partizana poručila: "Čestitam Crvenoj zvezdi na velikoj borbenosti. Zadovoljni smo posle pobede. Znam koliko naši igrači treniraju i vredno rade. Da li sam verovala u pobedu? Da, nijednog trenutka je nisam dovodila u pitanje. Nadam se da će igračice večeras uspeti da se odmore dobro, jer će ih u finalu čekati još intenzivniji meč, još više trčanja i potrebna je još veća koncentracija".

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)