Košarka

SRBIN DELI OTKAZE I MILIONE U NBA LIGI: Potpuno će promeniti nekad šampionski tim!

Autor Nikola Lalović

Toronto Reptorsi koji su 2019. godine osvojili NBA prsten sada su pod vođstvo Darka Rajakovića potpno proenili tim!

Izvor: Chris Young / PA Images / Profimedia

Darko Rajaković je krenuo da deli milione u Torontu! Prvi potez srpskog trenera je zadržavanje Kelija Olinika na duge staze posle dovođenja kanadskog centra iz Jute Džez. Iskusni Olinik je stigao u februaru i sada je dobio novi ugovor do kraja sezone 2025/26 i inkasiraće 26.250.000 dolara.

Takođe je ekipa Reptorsa potpisala još jednog Kanađanina, krilnog košarkaša Mamadu Gaja. Ovaj 25-godišnjak je igrao u razvojnoj ligi i već je imao jedan desetodnevni ugovor sa ekipom. Debitovao je za prvi tim, a sada je njegov ugovor pretvoren u dugoročni.

Srpski stručnjak Darko Rajaković je ozbiljno krenuo sa rekonstrukcijom tima, a već naredne godine ekipa bi trebalo da izgleda mnogo drugačije. Za sada samo osam igrača ima garantovane ugovore za narednu sezonu, a očekuje se da u narednim danima ekipa ponudi dugoročni nastavak saradnje i Imanuelu Kvikliju.

Ove sezone su oni već ostali bez Paskala Sjakama, Malakija Flina, Ou Džeja Anunobija, Prešusa Ačijuve, Denisa Šredera, Tadeusa Janga,. Kire Luisa i Ota Portera juniora.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: