NERVOZA

NIKOLA IZGUBIO ŽIVCE, IZBAČEN SA UTAKMICE! Sudije nisu ovo tolerisale, Srbin morao u svlačionicu (VIDEO)

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Jović se iznervirao posle jedne odluke sudija i zbog toga je isključen.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jović (20) morao je da napusti teren sredinom treće četvrtine na utakmici Majamija i Detroita. Dobio je dve tehničke greške i sudije nisu imale toleranciju, poslali su ga u svlačionicu mnogo ranije. Do tog momenta srpski košarkaš proveo je 21 minut na parketu, dao 8 poena, uz 4 skoka i 2 asistencije.

Druga tehnička stigla je na oko pet minuta pre kraja treće četvrtine. U tom momentu borio se za skok pod svojim košem, na snimku se vidi da je izbio loptu, sudije su to videle drugačije i pokazale da je bio faul. Nikola se iznervirao i imao je reakciju, odmahnuo je rukom, vidno nezadovoljan odlukom arbitara.

Sudije su to primetile i umesto opomene, jer je već ranije dobio prvu tehničku, dali su mu drugu i poslali ga u svlačionicu. Pokušali su saigrači da ga smire i spreče isključenje, nisu u tome uspeli. Nije to uticalo na ishod, Majami je pobedio (118:110). Najefikasniji bio je Džimi Batler (26, 8as, 6sk), dok je kod gostiju Kejd Kaningem dodao 23 poena.

Bem Adebajo bio je uz Džimija jedan od najboljih igrača Hita (18, 7sk). I on je pričao o srpskom igraču. "Moramo da ga zadržimo u igri. Uči, kupi znanje kao sunđer. Koristi svaku šansu koju dobije, jedan je od najboljih dodavača. Kada igrate pored nekoga ko je tako dobar sa dodavanjima, onda to daje dodatnu dinamiku petorci", rekao je Adebajo.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: