MUKE

DVA LICA JOKIĆA, NEVEROVATAN KOŠ, PA URLANJE NA TRENERA! Nikola se UNERVOZIO, vikao i bio je u pravu (VIDEO)

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Jokić bio je vidno nervozan na meču protiv Finiksa.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jokić bio je baš nervozan na utakmici protiv Finiksa (117:107). Denver je posle produžetka izgubio, iako je uspeo da preokrene i dođe do vođstva u završnici, nije uspeo da zadrži prednost. Nije srpski centar bio na svom nivou što je moglo da se vidi i na terenu. Nije pomoglo i to što su ga tukli i što su sudije to tolerisale.

Kako je tekao meč najbolje pokazuju dva poteza srpskog centra. Prvo je na kraju prve četvrtine pogodio nemoguće. Dobio je loptu na tri sekunde pre kraja, iz okreta je šutirao trojku i pogodio, niko nije mogao da veruje kako je pogodio, čak su i komentatori ostali u šoku.

Denver se posle toga mučio, drugu četvrtinu izgubio je sa čak 37:18, ali je uspeo da uzvrati i da povede sa 102:99 na 90 sekundi pre kraja četvrte deonice. Sredinom te četvrtine Jokić je urlao na trenera Majkla Melouna i molio ga da traži "čelendž" kada su sudije pokazale da je lopta za Finiks, a ne za Denver. Poslušao ga je šef struke Nagetsa i bio je Nikola u pravu. Na kraju ni to nije pomoglo ekipi da upiše pobedu.

Upravo je trener domaćeg tima kao glavni razlog poraza istakao dešavanja iz drugog kvartala. "Napravili su seriju 21:1. Pričao sam momcima konstantno u tom delu da mnogo promašujemo i gubimo lopte, ali da moraš da igraš odbranu kada šut ne ulazi. Mi to nismo uradili. Potrebno je mnogo energije da se vratiš iz zaostatka. Nikola je imao i šut za pobedu. Onda smo ušli u produžetak, primili 15 poena, naša prva dva poseda u tom delu bile su izgubljene lopte. Ipak, smatram da je meč izgubljen u drugoj četvrtini", poručio je Meloun.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: