Košarka

OTIŠLI IZ ZVEZDE, PA ZALUDELI ISTANBUL: Senzacija u Evrokupu, Dušan i Marko izbacili šampiona!

Autor Nikola Lalović

Gran Kanarija neće odbraniti titulu u Evrokupu, a za to su krivi bivši trener i centar Crvene zvezde.

Izvor: MN Press

Kakav meč u poslednjem susretu osmine finala Evrokupa! Na Kanarima je aktuelni šampion Gran Kanarija ispala, a Bešiktaš je uspeo da prođe dalje poobedom 80:78. Kao i u Bursi, Dušan Alimpijević je i na klupi Bešiktaša nastavio da ređa uspehe u Evropi, a sada mu je pomogao Marko Simonović.

Centar Crvene zvezde na pozajmici u Istanbulu sada je bio MVP meča sa indeksom korisnosti 16. Ubacio je 10 poena, imao 9 skokova i 1 asistenciju uz 3 urkadene lopte i 1 blokadu. Metjuz je bio najefikasniji kdo pobedničkog tima sa 14 poena, elgado je imao 11, a Alman 10. Nekadašnji plej Mornara Derek Nidam imao je 9 poena, 5 asistencija i 3 skoka. Kod domaćina Lamers je imao 14 poena, Brusino 11, a Jovan Kljajić i Roko Prkačin jedva da su ulazili na teren.

"Ova pobeda je bila jako bitna za nas. Bili smo jako dobro pripremljeni za ovaj meč. Ovo je samo početak, borićemo se ovako i protiv Hapoela iz Tel Aviva", rekao je Marko Simonović posle meča.

Bešiktaš će u četvrtfinalu igrati sa Hapoelom iz Tel Aviva, a drugi parovi četvrtfinala su Pariz - Huventud, Burg - Prometej, Kluž - London.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: