Košarka

JOKIĆ DOMINIRA U NBA, A MELOUN JE BESAN: Odigrali smo SRAMOTNO, čuo sam očev glas sa neba!

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Jokić dao je 26 poena protiv Jute.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jokić odigrao je još jednu fenomenalnu partiju u pobedi Denvera protiv Jute (142:121). Za 32 minuta na parketu ubacio je 26 poena (12/14 za dva), uz 8 asistencija, 6 skokova, 2 blokade i 1 ukradenu loptu. Nije upisao tripl-dabl, ali je pokazao još jednom svima zašto zaslužuje da postane MVP po treći put.

Ima Majkl Meloun šta da zameri svojim izabranicima, pošto je očekivao da će stvari biti rešene mnogo ranije. Na poluvreme su Nagetsi otišli sa čak "+34" (78:44) i plan je bio jasan, da nosioci odigraju nekoliko minuta u trećoj deonici i da uđu igrači sa klupe. Umesto toga su gosti dali čak 44 poena u trećem kvartalu i prišli na svega 14 poena zaostatka (102:88).

Denver je na startu poslednje deonice brzo uvećao prednost, pa su Jokić i Koldvel-Poup dobili odmor, dok je Marej igrao oko 10 minuta u tom kvartalu. "Treća četvrtina bila je sramotna. Mogao sam da čujem svog oca kako mi se sa neba obraća i govori da smo isti oni stari Nagetsi koji ispuštaju veliku prednost", slikovito je opisao Meloun posle meča i dodao da je "ružna pobeda bolja od lepog poraza".

Sprečio je njegov tim kataklizmu na terenu i uspeo da upiše pobedu koja omogućava nastavak borbe za prvo mesto na Zapadu. Od Jokića je u Denveru efikasniji bio samo Marej (37, 7as, 3sk), dok je kod gostiju Kejonte Džordž dao 29 poena.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: